GÖLCÜK (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ndeki Donanma Komutanlığı'nda, Anneler Günü nedeniyle askerlere sürpriz yapıldı. Nöbet tutan iki asker, aileleri ile buluşturulurken, duygusal anlar yaşandı.

Donanma Komutanlığı'ndaki 'TCG Yıldırım' fırkateyninde, şehit ve polis aileleri düzenlenen yemekte ağırlandı. Harp Filosu Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ve 1. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Haluk Baybaş ve eşleri tarafından karşılanan aileler fırkateyninde öğle yemeği yedi.

Daha sonra nöbet tutan askerlere sürpriz yapıldı. Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda görevli onbaşı Emre Demiray ve 'TCG Turgut Reis' fırkateyninde görevli er Yunus Serten, nöbet tuttukları sırada aileleriyle buluşturdu. Anneler Günü nedeniyle gazetecilerin çekim yaptığını zanneden erler, bir anda annelerini karşılarında görünce sevinç gözyaşlarına boğuldu. Nöbet tutarken bir anda annesi Şükran Dermiray ve babası Galip Demiray'ı gören Emre Demiray, "Sürpriz oldu benim için. Hiç beklemiyordum. Çok mutluyum. Gözyaşları içinde kaldım" diyerek duygularını dile getirdi. Anne Şükran Demiray ise "Mutluyum, 1 ay kaldı oğlumun tezkeresine hayırlısıyla. Bütün askerlerimize hayırlı tezkereler olsun inşallah. Hepsi bir an önce tezkerelerini alıp annelerine babalarına kavuşsunlar" dedi.

İkinci sürpriz ise er Yunus Serten'e yapıldı. 'TCG Turgut Reis' fırkateyninde görevli olan Yunus Serten de nöbet tuttuğu sırada annesi Aysel Serten ve babası Fikret Serten'i görünce çok şaşırdı. Gözleri dolan Yunus Serten, "Hiç beklemiyordum, sürpriz oldu, iyi oldu. Özlemiştim kendilerini. En son 5 ay önce görüşmüştük. Uzun zaman olmuştu. Anneler Günü nedeniyle annemi arayacaktım ama arayamadım. Nöbet vardı, akşam ararım diye düşünüyordum. Onun gelmesi çok güzel oldu" diye konuştu. Anne Aysel Serten ise gözyaşlarını tutmadı ve konuşmakta zorluk çekti.