Mevsim bahara dönerken, göçmen kuşların da sıcak iklimlere seyahati başladı. Fakat her sene Burdur'un Yarışlı Gölü'ne gelen flamingolar bu sene göle uğramadı, çevrede açılan 50'ye yakın mermer ocağının atıkları ve doğa tahribi yüzünden göle uğramadan geçen flamingolar bunu ilk kez yapıyor. Yüzyıllardır flamingoların durak noktalarından biri olan Yarışlı Gölü bu sene flamingoları ağırlayamadı. Göldeki balık sayısının azalmasında çevredeki mermer ocakları çok etkili oldu.

Tavşanlı'da fabrika atıklarından etkilenen sudan içen keçilerin emzirdiği 150 oğlak telef oldu. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde fabrika atıklarının döküldüğü bir çaydan su içen keçilerin emzirdiği oğlaklar, çok geçmeden hayatlarını kaybetmeye başladılar. Ölümlerin önünü alamayan çobanlar, suda siyanür olduğundan şüpheleniyorlar.

Çin'de hava kirliliği çok büyük sorun, ancak bu sorun yeni bir sektöre kapılarını açtırdı. Çin'de artık poşetlenmiş temiz hava satılıyor.

Bunların yanında iyi haberler de alıyoruz. Dünyada 100 yıl sonra ilk kez kaplan sayısı artış gösterdi. Bu yıl kaplanların sayısı %20 arttı ve 3.890'a ulaştı.