Kayseri'de Yeşilhisar ilçesinde evlenip boşanan bir kadınla nişanlanan adam, nişanlısını bakire olmadığı için öldürdü. Adam müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Y.T. ile avukatlar hazır bulundu. Kadın cinayetlerini takip eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da davaya müdahil oldu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın nişanlısını akciğer, kalp, göğüs kısımlarından bıçak darbeleri ile öldürdüğü gerekçesiyle sanığın 'kasten adam öldürme' suçunu işlediğinin sabit olduğunu ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanamayacağını, sanığın bu suçtan cezalandırılmasını talep etti. Karar verileceği uyarısıyla son sözü sorulan sanık Y.T., "Keşke ölmeseydi ama öldü. Yaptığım şey için çok pişmanım" dedi.

Sanık Y.T. davanın ilk celsesinde işlediği cinayeti şöyle anlatmıştı:

"Kendisi benim nişanlım olurdu. Daha önceden A.Y. isimli şahısla evlenip boşandığını biliyorum. Neslihan eski eşinin erkek olmadığını, kendisinin bakire olduğunu söylemişti. Nişanlımın bakire olmadığından şüphelendim. Eski eşini arayacaktım, bana tazminat alacağını o yüzden aramamamı söyledi. Ben de gizliden eski eşine sordum. Eski eşi bana 6 ay evli kaldıklarını, cinsel ilişkiye girdiğini, erkekliğine laf söyletmeyeceğini belirtti. Olay günü 14 Aralık'ta annem ile babam nişanlımı da alıp soğuk hava deposuna getirmişti. Soğuk hava deposunda konuşurken onun kız olmadığını öğrendiğimi söyledim. O da bana 'Buna mı takıldın? Evet kız değilim' deyince sehpa üzerinde bulunan bıçağı alarak rastgele salladım. Diğer odada namaz kılan annem ile babam sesimizi duyarak içeri girdi. Babam beni geri çekerek, ellerimi tuttu. O an bir sıcaklık hissettim. O ara nişanlım sırt üstü yatıyordu. Neslihan'ı kucağıma alarak araba ile hastaneye götürdüm. Ancak hastanede hayatını kaybetti."

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu sanığın suçunu sabit görerek sanığa 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi ve sanığa haksız tahrik indirimi uygulamadı.

Öte yandan, sanık ile öldürdüğü nişanlısının 12 Eylül 2015'te nişanlandıkları öğrenildi.