Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Fetullahçi Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik finansal destek sağlandığı" gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 46 kişiden aralarında Dumankaya Holding yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

44 kişiye tutuklama istemi
5 Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan sorgu ifadesi yaklaşık 6 saat kadar sürdü. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı değerlendirmesini tamamladıktan sonra aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, şirketin yönetim kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi ile şirketin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın bulunduğu 44 şüphelinin "Terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "Terör örgütüne finansman sağlamak", "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçları nedeniyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 2 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Suçlamaları kabul etmediler
Şüphelilerin sorgusunun nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacağı öğrenilirken Uğur Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ile Halit Dumankaya'nın sorgularında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.