Dünyaca meşhur Amerikalı ekonomist Nouriel Roubini, bitcoin'in ne bir varlık ne de bir para birimi olduğunu belirterek, kripto paraların bir balon olduğunu tekrarladı. 

Goldman Sachs’in bir etkinliğinde konuşan Roubini, paranın ölçme, ödeme, değişmez bir değer saklama arabulucu ve tek bir ölçüm standardı edinmek üzere dört esas işlevi olması gerektiğini belirterek, “Bitcoin ve öteki kripto paralar bu özelliklerin hiçbirine sahip değil” dedi.

Dünya'nın haberine göre Roubini, “Hiçbir şey Bitcoin ile fiyatlandırılmıyor, ölçeklendirilebilir bir ödeme arabulucu yok, yüksek volatilitesi göz önüne alındığında değişmez bir layık saklama aracı da yok ve farklı malların fiyatları kripto paralar üzerinden ifade edilmiyor” ifadelerini kullandı. Ekonomist Prof. Dr. Bağımsızlık Demirtaş uyardı: Bu Coin'lerin yüzde 90’ı batacak

Kripto paraların birer para olmadığının yanında bunların birer varlık olarak da adlandırılamayacağını söyleyen Roubini, varlıkların kendi ana değerlerini belirleyen bir nakit akışı ya da kullanımı olduğunu fakat Bitcoin ve diğer kripto paraların bunlara sahip olmadığını ifade etti.

Bu yüzden kripto paraların birer balon olduğu görüşünü yineleyen Roubini, “Balon, bir şeyin ana fiyatının olması gerekenin çok üzerine çıkmasıyla olur fakat biz kripto paraların esas fiyatını bile belirleyemiyoruz fakat fiyatları dramatik artışlar yaşadı” diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Dunyaca-unlu-kahin-Roubini-Bitcoin-ne-bir-para-ne-de-bir-varlik-kripto-paralar-balon/250877