Durmuş Yılmaz, 1 Eylül’de ikinci çeyrek büyümesinin yüzde 15-20 oranında açıklanacağını, refaha yansımayacak bu çoğalma ile halkın kandırılacağını söyledi.

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, öncü göstergelerin Türkiye'nin bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyrek dönemine kadar yüzde 15 ila yüzde 20 oranında büyüyeceğini göze çarpan ettiğini söyledi.

Oysa bu büyümenin vatandaşa yansımayacağını, yoksulun daha yoksul, zenginin daha varlıklı olmaya devam edeceğini bildiren Yılmaz, “Hükümet bu yükselme verisini halkı blöf yapmak için yığın tepecik kullanıp övünecek. Çoktan vatandaşımızı uyarıyorum. O çoğaltma işsizliğinizi, açlığınızı, yoksulluğunuzu azaltmayacak. Türkiye'de sahiden birilerinin serveti fazla arttı ancak o servet yatırıma, üretime anapara olarak gelmedi. Açlığımız, yoksulluğumuz, işsizliğimiz bu yüzden” dedi.

1 TRİLYON CEPTE Mİ?

Durmuş Yılmaz TBMM'de yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de açıklanacak olan milli gelir büyümesinin halka şimdiden içten anlatılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “İkinci çeyrekte beklenen yüzde 15-20 büyüme baz etkisinden kaynaklanacak. Ama çeyrekten çeyreğe bakıldığında ola ki sıfır, şayet de fazla cüzi bir pozitif yükselme olacak. Yüzde 20'lik çoğaltma, 700 milyar dolarlık bir milli gelir üzerinden 140 milyar dolar eder. O da 1 trilyon liraya yakın bir para demektir.

Bu yılın nisan, mayıs, haziran aylarında insanların cebine 1 trilyon lira mı girdi? Cebimize böyle bir para girseydi ahali borçlarını kolaylıkla öder, çekler karşılıksız çıkmaz, işsizlik azalır, refah artardı. Bunu hisseden oldu mu?” diye sordu.

KENDİNİZİ ALDATMAYIN

Yılmaz, baz etkisiyle yaşanacak büyümeyi halkı blöf yapmak için kullanmaması tavsiyesinde bulunarak, hükümet yetkililerine şöyle seslendi:

“1 Eylül'de büyümeyi övünerek anlatacaksınız. Ama bu büyümenin kalitesi değil, ülkeyi içine düştüğü çukurdan kurtarmaya yetmiyor. Evine ekmek götüremeyen, işsiz kalmış yurttaşların derdine çare olmayacak.”

MAL VARLIĞI BÜYÜDÜ FAKAT ANAPARA BÜYÜMEDİ

Durmuş Yılmaz, Türkiye'de önemli ölçüde mal varlığı büyümesi yaşandığını fakat bazı kesimlerde artan bu servetin sermaye olarak yatırıma dönüşmediğini söyledi.

Yılmaz, “Mal Varliği yatırıma dönüşmediği için istihdam olmuyor, halkın geliri artmıyor, yokluk, fukaralık önlenemiyor, faturalar ödenemiyor. Hükümetin uyguladığı idareli politikalar kazanç uçurumunu büyütüyor.

Onun için esnaf para kazanamıyor. Çekler senetler ödenemiyor. Halkın borcu artıyor. Bir tarafta varlıklılar son derece lüks içinde yaşarken öteki tarafta yoksulların geçimini sağlama sıkıntısı gitgide artarak artıyor” dedi.

Erdoğan Süzer/Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Durmus-Yilmaz-Hormonlu-buyume-geliyor-aldanmayin/253229