Tezcan SOLMAZ/DÜZCE() - Güvenlik ekipleri, Düzce'de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bir dönem Zaman gazetesinin temsilciliğini yapan aralarında Cihan Haber Ajansı muhabirinin de olduğu 3 kişinin evlerine baskın düzenledi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir dönem Zaman gazetesinin Düzce Temsilciliği görevlerinde bulunan 3 kişinin evlerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın yapıldı.

Şüphelilerin evleri didik didik aranırken dijital malzemelere el konuldu. Soruşturma kapsamında B.Ö., A.Ö. ve İ. Ş. 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak' ve 'teröre finans sağlamak' suçundan gözaltına alındı. Üç şüpheli ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2015/4526 sayılı soruşturma dosyasında 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma ve terörizme finansman sağlama' suçunu işledikleri hususunda haklarında makul şüphe oluşturacak delillerin elde edilmesi nedeniyle şüpheliler A.Ö., B.Ö. ve İ.Ş.'nin ikametlerinde suç unsuru eşyaların ele geçirilmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Düzce Sulh Ceza Hakimliğinin 24 Mayıs 2016 tarih ve ve 2016/3033 D. İş sayılı kararı ile arama ve el koyma kararı verildi. Şüpheliler A.Ö, B.Ö ve İ. Ş. ifadelerinin alınması için gözaltına alındılar" denildi.