Edirne'de çelik kasayı açmak isterken yaşanılan kaza sonrası 3 şahıs ağır yaralandı.

Hadise, akşam saatlerinde Kanıt Cami Semti Birlik Sokak'ta bulunan hurdacıda alana geldi. Keşan'a bağlı Mecidiye köyünde daha evvel kapatılan kum ocağında, içerisinde patlayıcı fünyelerin bulunduğu ve anahtarı kayıp olan çelik adaleye, çilingir takviyesiyle açılmak üzere Birlik Sokak'ta bulunan hurdacıya teslim edildi. Hurdacıda çalışan Ahmet Akan, ihtara karşın yanında oğlu Muhammed Akan ve Afgan tebaalı Hasan Mirzae ile beraber spiral aygıtıyla çelik kasayı keserek açmak istedi. Bu sırada spiralden çıkan kıvılcımların fünyelerin üzerine atlaması neticeyi hurdacıda büyük patlama alana geldi.

3 KİŞİ AĞIR YARALANDI

Patlama neticeyi Ahmet Akan, oğlu Muhammed Akan ve Hasan Mirzae ağır yaralandı. İhbar üzerine hadise yerine çok rakamda polis, itfaiye ve sağlı takımı sevk edildi. Yaralılar, sağlık araçlarıyla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol bacağı kopan Ahmet Akan ve sırtından yaralanan oğlu Muhammed Akan ilk müdahalelerinin ardından Edirne'de bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kafasından yaralanan Hasan Mirzae ise operasyona alındı.

HURDACIDA İNCELEME

Polis, hadise yerinin etrafında geniş güvenlik tedbiri alırken, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü hadise yeri tahlil ve Edirne Şehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba tahrip uzmanları da patlamanın olduğu hurdacıda analizde bulundu.

3 KİŞİYE GÖZALTI

Hadisenin ardından hurdacının şirketçisi M.K., çelik kasayı, hurdacıya vazgeçen daha önceki kum ocağı şirketçisi N.Y. ve oğlu E.Y., polis tarafından nezaretine alındı. Hadiseyle alakalı başlatılan soruşturma sürüyor. DHA