Edirne'de hakikatleşen vaka vicdanları sızlattı.

Alaattin Önen Caddesi'ndeki boş arazide, köpeklerin hareketsiz uyuduğunu gören hayvanseverler, belediye takımlarına haber verdi.

İhbar üzerine vaka yerine gelen takımlar, 4 köpeğin can verdiğini tanımladı. Köpeklerin yediklerinden zehirlendiği hipotez ediliyor.

Keşan Cadde Hayvanlarını Koruma Derneği KEHAYKO Başkanı Sevinç Cebeci, hadiseyle alakalı kabahat bülteninde bulunduklarını söyledi.

'AĞIZLARINDAN SULAR GELMİŞ, ZEHİRLEMİŞLER HAYVANLARI'

Hayvanların zehirlendiğini korunan Cebeci, "Abonelerimizden biri köpeklerini dolaştırırken etrafta ölü köpekler gördüğünü söyleyerek hemen vaziyeti bize ihbar etti. Vaka yerine gittiğimizde tasmalı köpeklerin ayaklarının naylon iplerle bağlandığını ve ağızlarından köpüklerin aktığını gördük. Hayvanların ağızlarından sular gelmiş, zehirlemişler hayvanları. Hemen Edirne Orman ve Su İşleri Müdürlüğünü aradık. Bölgeye Keşan Belediyesinden takımlar geldi." dedi.

'ÖLÜ KEDİLER DE BULDUK'

Cebeci, bölgede çuvalların içinde ölü kediler de bulduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Geceden itibaren bölgede arama yapıyoruz. Başka yerlerde de köpeklerin öldürüldüğünü düşünüyoruz. 3 tane de tavuk ölüsü bulduk. Şu anda diken üstündeyiz. Her yerde arama yapıyoruz. Keşan'da böyle bir şeyin yaşanıyor olması çok üzücü. Keşan'da ne kadar hayvan hoşlanmayan varsa bir o kadar da beğenen insan dolu." Anadolu Ajansı