Ekonomist Atilla Yeşilada, ABD'de tarım dışı istihdamın beklentilerin çok aşağı kalmasının ardındaki 'dolar' tahmininde bulundu.

Dolar/TL, ABD’de tarım dışı istihdamın beklentilerin fazla altında kalmasının arkasında geçen haftanın son gününde gerilediği 8.3’ün hemen aşağı güne başladı.

Ekonomist Atilla Yeşilada, ABD'de tarım dışı istihdamın beklentilerin fazla altında kalmasının ABD Define tahvil gelirlerini aşağıya çektiğini belirterek, "Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık senet faizlerinde beklediğimiz alevlenme asgari 1 ay ertelendi" dedi.

GELİŞMEKTE OLAN PARA BİRİMLERİNE YÖNELİM ARTTI

ABD’de tarım dışı istihdam artışı Nisan’da 266 bin ile 978 bin olan beklentilerin oldukça aşağıda kaldı. ABD tarım dışı istihdamdaki beklentilerin altındaki büyüme sermaye payı piyasasını yukarı çekse de dolar ve ABD Hazine bono getirileri üzerinde altında yönü olan zorlama oluşturdu.

Data ABD’de merkez bankasının seri bir şekilde desteklerini geri çekeceği yönündeki bir takım beklentileri de azaltarak gelişmekte olan para birimlerine yönelimi artırdı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ekonomist-Atilla-Yesilada-dan-dolar-tahmini/250204