sosyal ağ üzerinden yaptığı Bitcoin ve kripto para açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Elon Musk yeni açıklamalarıyla dikkat çekti.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarına katıldığı bir panelde de devam etti. Bitcoin ve kripto para hakkında yaptığı açıklamalarla uyarı çeken direktifler yapan Musk, kripto paranın geleceği ile ilgili konuştu.

Crypto Council for Innovation’ın organize ettiği sanal konferansta Musk, Tesla’nın yakından her tarafta Bitcoin ile alışverişe olanak tanıyabileceğini söyledi. Musk, “SpaceX’in hesabında Bitcoin var. Tesla da elektrikli vasıta satışında Bitcoin’i büyük ihtimalle kabul edecek” dedi.

Musk, “Ben kişisel olarak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin biriktiriyorum. Lakin benim şirketlerim SpaceX ve Tesla, Bitcoin yatırımcısı. Bu durum da böyle kalacak. Biz Bitcoin satmıyoruz ve ben de kanımca hiçbir şey satmıyorum. Bitcoin’in başarılı olmasını isterim” ifadesini kullandı.

Ünlü girişimci, sosyal medya üzerinden Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili spekülasyon yaptığına dair iddialara da yanıt verdi. Musk, “Eğer Bitcoin layık kaybederse ben de para kaybederim. Ben spekülasyon yapıyor olabilirim ama bunu abartmıyorum” dedi.

Musk’ın açıklamalarından daha sonra Bitcoin takriben yüzde 5 değer kazanırken Ethereum da yüzde 7 değerinde artışı sağladı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Elon-Musk-tan-yeni-Bitcoin-aciklamasi/253197