Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında vali eşlerine yemek verdi ve konuşma yaptı.

Erdoğan'ın verdiği yemekte Aile Bakanı Fatma Betül Sayan'da yerini aldı. 

Erdoğan, milletin her konuda yanında olmak gerektiğine işaret ederek salonda bulunan vali eşlerine, şöyle seslendi:

"Vali eşleri olarak bulunduğunuz illerde şehit ailelerini yalnız bırakmayın, yüklerine omuz verin. Bu tür ilişkileri tesis etmenin yolu ise muhabbetten geçer. Milletimizle aramızda bu muhabbet köprüsünü kurmalıyız. Bunun için ilk adımı atacak olan da bizler olmalıyız. Gönül elçileri olarak sizlerin gönül kapısı hep açık olmalı."

 "Kırklareli ve Hatay'ı kutluyorum"
Projenin tek boyutlu olmadığını, yeni nesillerin geleceği için yaşadıkları çevreyi mamur etme noktasında da gayretler sarf ettiklerini bildiren Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla "Bereket Ormanları" hareketini başlattıklarını, 560 hektarlık alana 371 bin fidan dikildiğini proje kapsamında iller arasında tatlı bir rekabet olduğunu dile getirdi.

Kırklareli ve Hatay'ın ellişer bin fidan dikerek bu yeşil bayrağı önde taşıdığını vurgulayan Emine Erdoğan, "Bu iki ilimizi kutluyorum. İnşallah bu yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası'nda bu sayıyı 1 milyona ulaştıralım. Sizlerden, illerinizdeki Bereket Ormanlarına sahip çıkmanızı, onları daha da büyütmenizi bekliyorum." dedi.

Kaynak: AA