Market işleten Melih A., 6 ay evvel iddiaya göre, 'Rambo' lakabıyla tanınan ve günün büyük kısmını şehrin en yoğun bölgesi olan İzzet Baysal Caddesi'nde geçiren yüzde 70 zekâsal manili M.K.'yi 40 darbedip, başında sigara söndürdü. M.K.'nin ailesi vakayı bilince Melih A.'dan davacı oldu.

'ŞAKA EMELLİ SİGARAYI DOKUNDURDUM'

Şikayet üzerine Melih A. hakkında Bolu 4'üncü Asliye Mahkemesi'nde, 'beden ve ruh bakımından kendisini korunamayacak durumda bulunan şahsı isteyerek yaralama' kabahatinden dava açıldı. Karar mahkemesine tutuksuz maznun Melih A., zekâsal manili M.K. ve annesi N.K. ile avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren maznun Melih A., "Kendisine ara gizeme çalıştığım ve sahibi olduğum bakkalda sigara veririm. Hadise günü de mağdurun kafasında sigara izmaritini şaka emelli olarak birkaç kez değdirdim ama ben sigaranın yanık gidişatta olduğunu öğrenmiyordum. Pişmanım" dedi. Manili M.K.'nin ailesi ise maznundan davacı olduğunu belirtti.

Duruşma, 'beden veya ruh bakımından kendisini korunamayacak durumda bulunan şahsı yaralama' ve 'sigaranın silah olarak kullanılması' sebebiyle maznuna 9 ay mapus cezası verdi. Duruşma, Melih A.'nın duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezayı 7 ay 15 güne indirdi. Maznunun 5 sene teftiş vaktine tabi yakalanmasına karar verilerek, kararın söylenmesi geriye vazgeçildi.

KİTAPÇIK CEZASI

Duruşma ayrıca, maznun Melih A.'ya, kararın netleşmesinden bir hafta sonra, 3 ay vakitle, dükkanının görünür kısmına 50X50 santimetre ebadında ve üzerinde 'Ben bir manili yurttaşı yaraladım. Tüm Bolu milletinden özür diliyorum' yazılı kitapçık asması cezası verdi. Maznunun 7 gün içinde yapacağı itirazın kabul edilmemesi halinde, 1 Şubat'tan itibaren dükkanına verilen karar istikametinde kitapçık asacağı bilindi.