Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yakında birincil köprüsünün temelini atarak aslında hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin övünç tablosunun içinde yerini alacaktır." açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Sözlerinin başında otoyolun önemine uyarı çeken Erdoğan, "Bugün yaptığımız açılışla İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkinden başlayıp Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar uzanan Kuzey Marmara otoyolunun tüm bölümlerini tamamlamış bulunuyor" dedi.

"Kuzey Marmara Otoyolu'nu Nakkaş-Başakşehir kesimiyle büyüterek toplam 443 kilometreye çıkarıyoruz. İnşallah yeni eklediğimiz kesimi de en kısa sürede tamamlayarak hizmete alacağız. Bu otoyol, dünyanı iki kıta arasındaki insani ve ticari vasıta trafiği açısından da yaşamsal öneme sahiptir" bilgisini veren Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul'a açtığımız bu nefes borusunun anlamını en iyi şekilde bu şehirde yaşayanlar biliyor. Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya şehirlerimiz de bu rahatlıktan istifade ediyor. Bu güzergah tamamlandığında Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale, Savaştepe otoyoluyla da birleşecektir. Böylece Türkiye'nin ayrıca nüfus yoğunluğu ayrıca de turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başında gelen Marmara Bölgesi'nin çepeçevre otoyollarla kuşatmış olacağız. 

Silüeti ağır ağır ortaya çıkan 1915 Çanakkale Köprüsü, çoktan gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin onur tablosu içindeki yerini alacaktır."

Eser ve hizmet siyaseti yolculuklarını Türkiye'nin her karış toprağına ulaşacak şekilde sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu medeniyetimizin ve tarihin mirasına uygun şekilde yükselttik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çoğu salgının ilk günlerinden itibaren sağlık durumu ilk kez olmak üzere temel hizmetlerini vatandaşlarını sunmakta güçlük çekerken biz her vatandaşımızın yanında yer aldık" diye konuştu. 

'Adalet reform paketlerimizin dördüncüsünü yakında Meclisimizin takdirine sunuyoruz'

Erdoğan, "Bununla da kalmadık, coğrafyamızın dört bir yan dostlarımıza da el uzattık. Ülkelerin birçok yalnızca finans sektörünü ayakta tutmaya çalışırken, biz 10 milyonlarca insanımızı ilk elden destekleyen programlarla hiçbir insanımızı yalnız bırakmadık" ifadesini kullandığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Milletimizin sağlığını gözetmek için özenle geliştirdiğimiz tedbirleri üretimin, istihdamın, ihracatın, büyümenin devamını sağlayacak şekilde planladık ve uyguladık. Bu bir verimlilik projesiydi. Bu verimlilik projesini her alanda başardık. Yatırımları da ihmal etmedik. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun o kadar fazla kesimini yeniden bu dönemde tamamlayıp hizmete soktuk. Pek fazla alanda hazırladığımız reformları yeniden bu dönemde milletimizle paylaştık ve paketler halinde uygulamaya başladık. Yargı reform paketlerimizin dördüncüsünü yakında Meclisimizin takdirine sunuyoruz.

'Yeni ve sivil anayasamıza da inşallah kavuşacağız'

Yeni ve sivil anayasamıza da inşallah kavuşacağız. Türkiye'yi salgın sonrasında her yerde yapılanacak küresel sistemin lider ülkeleri arasına sokma kararlılığımızı aralıksız ifade ediyoruz. Bu tablo dıştan ve içeride birilerine rahatsızlık veriyor. Uzunca bir dönem ülkemizi darbelerle, terör örgütleriyle bir kısır döngünün içine hapsedenler bağımsız Türkiye hedefimizden hiç hoşlanmadılar.

Seyahat olaylarıyla başlayan ve 2018 Ağustos'unda açık bir korkutma halini alan hesaplı saldırılara, yatırımları ve büyümeyi müdahale etme çabalarına karşın eser ve hizmet siyasetimizden imtiyaz vermedik. Darbecilerden terör örgütlerine, idareli tetikçilerden çetelere kadar, ellerine geçen her aracı seferber ettiler; ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar.

'Çekilin önümüzden de şöyle rahat ve şipşak çalışmaya devam edelim'

Yeni Türkiye'nin yükselişinin engellemek için bize kesintisiz çelme taktılar. Ya gidin, ürettiğiniz bir şey varsa onu anlatın. Ürettiğiniz bir şey değil, o süre bırakın da kuytu çalışalım. Bizim yapacağımız daha fazla işler var. Altyapıda yapacaklarımız var, hak noktasında atacağımız adımlar var. Ulaşımda attığımız atacağımız adımlar var. Dış politikada attığımız, atacağımız adımlar var. Çekilin önümüzden de şöyle dar ve şipşak çalışmaya devam edelim. ülkemizin vaktini ve enerjisini içi abes çekişmelerle heba etmeyin."
'Gençler, bu terör devleti İsrail'i tanımanız, anlamanız gerekli'

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde İsrail'in Filistin'e karşın saldırılarını eleştirdi. "Filistin bütün o yavruların ağlamalarıyla bizi bekliyor" diyen Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun Filistin gündemiyle toplandığını hatırlattı.

"Bunu yaparken oradan bir şeyi haykırdılar. Filistin'in 1947'den itibaren topraklarının bu terör devleti İsrail tarafından nasıl işgal edile edile bugünkü bir tutam Filistin toprağına döndüğünü anlattılar" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Anlatacağız, durmayacağız. Bu haritaları göstererek anlatacağız. Terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lüzumlu. Bilhassa gençlerimize sesleniyorum. Gençler, bu terör devleti İsrail'i tanımanız, mükemmel anlamanız lazım. Bizi baştan kısır çekişmelerin, gizli kalıpların, sahte gündemlerin, karanlık senaryoların kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Şunu bilin, bütün dünya mazlumları enerjik bir Türkiye'nin ayağa kalktığı, kalkacağı günü bekliyor."

Erdoğan, törenin ardındaki açılışını gerçekleştirdiği yolda makam aracını kullandı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-Cekilin-onumuzden-de-hizla-calismaya-devam-edelim/250677