Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda "Salgını kontrol altına almış olarak, bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Salgın nedeniyle buruk bir bayram geçirildiğini söyleyen Erdoğan, "İnşallah güzel günler bizi bekliyor" dedi. 

Erdoğan, "Geçtiğimiz ramazan bayramında bu musibetten yıl bitmeden kurtulmayı umut ediyorduk ancak daha sonraki aylarda yeni dalgalar halinde tüm dünyayı etkisi altına bölge salgının olumsuzluklarından gerekli olarak biz de etkilendik" diye konuştu.

'Artan vaka yoğun bakım ve ölüm sayıları karşı sınırlamalara gitmek mecburiyetinde kaldıklarını hatırlatan Erdoğan, "Ramazan ayını da büyük ölçüde sınırlaramaların gölgesinde geçirdik. Salgını denetleme altına almış olarak bayram ardından kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullandı.

'Sıkıntıya düşen, geliri eksilen, işi bozulan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz'

"Yakın çevremiz ilk kez edinmek üzere dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Afiyet sistemimizi kuvvetli tutmanın yanında aşı öncelikle edinmek üzere salgın tehdidine karşı gereken her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Salgın tedbirlerinden olumsuz etkilenen her kesime sıkıntıya düşen her vatandaşımıza destek paketleriyle elimizi uzatıyoruz, üretimi istihdamı büyümeyi kalkınmayı destekleyecek her adımı atıyor her desteği veriyoruz. Buna rağmen sıkıntıya düşen, geliri azalan, işi bozulan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. İnşallah onların sıkıntılarını da en kısa sürede yeniden biz gidereceğiz.

'Mevcut sıkıntıları da aynı şekilde çözeceğiz'

Türkiye'yi yirmi sene öncesinin siyasette ekonomide ve toplumsal yapıda kırılgan ülkesinden bugünkü bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülkesi haline nasıl getirdiysek mevcut sıkıntıları da benzer şekilde çözeceğiz. Salgın ardından bitmiş şekillenecek küresel siyasi ve ekonomik sistemde ülkemizin hak ettiği yeri almasını sağlamakta kararlıyız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.

Bölgemizde yaşanan hemen her hadisenin ardından Türkiye'yi kazanımlarından yoksun bırakma hedeflerinden uzaklaşma niyeti olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Ülkemize karşı artık saklamaya bile lüzum görmedikleri kinlerini kusanları ve onların senaryolarına gönüllü figüranlık yapanları milletimizin irfanına havale ediyoruz."

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-dan-normallesme-aciklamasi-Bayramdan-sonra-/250290