Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkileriyle ilgili olarak "Milletimizin keza sağlığını, hem güvenliğini, ayrıca aşını, ayrıca işini gözetmek için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Takriben 14 aydır sürekli salgın süresinde milletimizin ayrıca sağlığını, ayrıca güvenliğini, hem aşını, keza işini korumak için devletimizin bütün imkanlarını seferber ettik. Türkiye olarak en düşük sıkıntıyla atlattık. İki grup halinde 1 milyon 384 binden artı esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir hibenin müjdesini paylaştık.

- Finans piyasalarında ara sıra görülen, ülkemizin ekonomik gerçekleriyle ilgisi olmayan, büyük bir kısmı manipülasyon ürünü kırılganlıkların önüne geçmek için tedbir alıyoruz. AK Parti olarak en büyük başarımız, hükümetlerimiz döneminde tüm vatandaşlarımıza çalışacak meslek ve geleceklerine güvenle bakabilecekleri kararlı bir iklim temin etmek olmuştur. 

- Bu sinsi operasyonları akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor.

- 1990’lı yılların değişkenlik dönemi 3 Kasım 2002 seçimleriyle sona ermiştir. Halkımız AK Parti’yi iktidara getirerek yeni bir dönem açmıştır. Benim üniversiteye girdiğim dönemde üniversiteye girme şansı 10'da birdi. Şimdi bu 10'da 10'a yükseldi. Eğitim yolculuğu sonsuz ve bitmeyecek olan bir mücadeledir. Kent hastanelerimiz salgın döneminde yaklaşık olarak epope yazar kurumlar haline dönüştü. Adalet insanın en çok hassasiyet gösterdiği konudur. Adaletin temelinde dışa bağımlılığı kaldırma vardır. Egemen ve nesnel hak da adaletin temelidir.

- Siyaseti yönlendirecek ayla gelecek dek etki sahibi olan suç örgütlerini, 19 yıl baştan başa ellerindeki tüm imkanlarını alarak birer birer çökerttik. Güya babaların racon kestiği Türkiye geride kaldı. Özellikle uyuşturucu suçlarıyla mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık.

- Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor, arkasında da memleketim Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet hoş ders veriliyor. Ve nerede, nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize, sen Rize'ye kalkıp da Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak budur. Yine dua et fakat gelin hanıma fazla ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu ahali affetmez. Bizler hep bu ülkede doğrusu saygıya dayalı bir siyasetin yanına olduk, bunun çalışmasını yaptık.

- (Soylu'ya takviye) sırası gelmişken ülkede mikserler var. İçişleri Bakanı Soylu'yu maksat bölge saldırıların ardındaki ülkemizde sağlanan rahat ve güven ikliminden duyulan hastalık var. Suç örgütleriyle mücadelesinde de yanında olduk, yanında olacağız.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-dan-Soylu-ya-destek-Yaninda-olduk-yanindayiz-ve-yaninda-olacagiz/250912