Bakü’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-35 ve S-400'le ilgili soruları cevaplandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörün hedefi olan bir müttefikin yanında durmak yerine o müttefikin mücadele ettiği terör örgütlerini seçmek, tarihi bir hatadır. Terör örgütlerini destekleyenler, onlara yiğitlik verenler ne büyük bir yanlış yaptıklarını er veya geç anlayacaklar." dedi.

Biden ile görüşmesine değinen Erdoğan, "Türkiye olarak lüzum F-35 gerekse S-400 konusunda bambaşka bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha pozitif mesuliyet alabilir." şeklinde konuştu.

"Yakın zamanda Putin'le ikili görüşme yapacağız"

Ermenistan'ın güven artırıcı adımlar atmaya başlaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu yönde kayda değer bir birincil adımı teşkil edecektir." dedi.

Erdoğan, Zengezur koridoru konusunda da "Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna olanak vermiyorum. Bütün aksine tezgâhtar bir hava içinde. Yakın zamanda Putin'le ikili görüşme yapacağız." açıklamasında bulundu.

"Temenni ederim eylül-ekim gibi kendi aşımızı üretmiş oluruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 aşılamalarına ilişkin, "Yoğun aşı süreci öyle fazla yerde rahatlama meydana getirdi. Temenni ederim ki eylül-ekim gibi biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz." diye konuştu.

"Cumhur İttifakı'nın adayı kesin"

"Cumhur İttifakı'nın adayı belli." ifadesini kullanan Erdoğan, "Dolayısıyla bizim karşımıza kimin çıkacağı bizi öyle de ilgilendirmiyor." dedi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-F-35-ve-S-400-icin-Biden-e-ne-soyledigini-acikladi/251920