Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Meclisimiz 101 birleşimde 650 saat çalışmış, görüşmeler 31 bin sayfayı geçen tutanakla kayıt altına alınmıştır. Görüldüğü gibi Meclisimiz, gerçekten dolu dolu bir yasama dönemi geçirmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Insanlar Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bu yasama yılında Meclisimiz 101 birleşimde 650 saat çalışmış, görüşmeler 31 bin sayfayı geçen tutanakla kayıt altına alınmıştır. Görüldüğü gibi Meclisimiz, gerçekten doymuş batmış bir yasama dönemi geçirmiştir. 

- Hiç kuşkusuz meclis çalışmalarının lokomotifliğini AK Parti ve MHP grupları üstlenmektedir. AK parti grubundaki her bir arkadaşımın komisyonlara ve genel kurula iştiraklerini belirten yoklamaları şahsen peşine düşüp takip ediyorum. Aynı şekilde arkadaşlarımızın komisyon ve genel kurul faaliyetlerine katkılarını da özenle izliyorum. TBMM'nin uygar bir alıştırma ikliminde faaliyetlerini sürdürmesine tartma veriyoruz. Sizlerin gösterdiği yapıcı yaklaşımı takdirle karşılıyorum.

- Ataların dediği gibi, erken kalkan yol alır. Biz hiçbir zaman vatandaşımızın kapısına sadece seçimden seçime dışarı giden bir parti olmadık, olmayacağız.

- Sahayı enerjik bir şekilde yetişmek mecburiyetindeyiz. Bizim abes bıraktığımız her alanı, her konuyu aleyhinde tarafın yalan ve kötüleme dalgasıyla doldurduğunu unutmamalıyız. Bugüne kadar yaptıklarımızı, halen yapmakta olduklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ama bu yalan ve kötüleme dalgası daha başlamadan bitsin. Uyarı ederseniz CHP ve şürekası, kendilerince yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını kesintisiz kuvvetlendirmek suretiyle milletimizin yüreğini daraltmaya, zihnini bulandırmaya çalışıyor. Onların gündemlerinin peşine takılmayacak, sadece hakikatleri ortaya koyarak sergilenen oyunu bozacağız.

- Temel adalet ve bağımsızlık alanlarında her kesimin sıkıntılarını ortadan kaldıran en önemli kazanımlar bu dönemde elde edilen. 19 yılın sonunda bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerle, ülkemizin geldiği siyasi ve hesaplı düzey göstermiştir ama Türkiye'nin bugünü gibi geleceğini de inşa edebilecek yegane siyasi yapı yine burasıdır. Türkiye'nin adalet ve bağımsızlık alanlarını genişletme konusunda yeni ihtiyaçları mı var? Bunu yapacak olan biziz. Idareli sıkıntıları çözecek adımlara mı ihtiyaç mı var? Bu çözümleri bulacak olan yine biziz.

- Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizden diğer derdi halk olan diğer bir siyasi kadro değil. Böyle olduğu için de milletimiz karşılaştığı her meselenin halli konusunda bizim yaptığımıza bakıyor. Biz, hiçbir meseleyi, hiçbir sıkıntıyı, hiçbir talebi görmezden gelmedik. Gelmiyoruz. Milletimiz ne diyorsa, ne istiyorsa onu hayata vermek için tüm imkanları kullandık. Var gücümüzle çalıştık. Salgın dönemi AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetiyle, karşımızdakilerin boş teneke misali siyaseti arasındaki farkın görülebilmesini sağladı. Geçmişte inşa ettiğimiz hastanelere aleyhinde çıkanların bir şey bildiklerinden yok sırf laf olsun diye yaptıkları ortaya çıkmıştır. Aleyhinde çıktıkları hangi hizmet varsa hepsini de önce ve en çok kullananlar kendileri olmuştur.

- Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çıktık. Cumhur İttifakı olarak kasıt 2023 Haziran. İnşallah 2023 Haziran'ıyla birlikte ülkemiz yeni bir dönemin adımlarını atacaktır. Bunların tek taahhütleri yapılanı çökertmek, başlananı durdurmak, atılan temelin üzerini kapatmak.

Her türlü hırsızlık elbette kötüdür. Lakin siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür. 

-Sanayi üretimi bir defa daha rekor seviyede artarak ülkemizin üretim ve ihracat gücünü doğrulama etti. Dün açıklanan verilere kadar mayıs ayı itibariyle sanayi üretimi, bir önceki yılın aynı ayına kadar yüzde 41 yükseliş gösterdi. İşte biz ekonomiyi böyle konuşuyoruz. Böyle kantara çıkartıyoruz. Sanayi ile yolumuza devam ediyoruz.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-Her-turlu-hirsizlik-kotudur-hizmet-hirsizligi-daha-da-kotudur/252963