Habertürk televizyonu sunucusu Mehmet Akif Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un medya kuruluşuna karşın paylaşımına “Fahrettin Altun’un paylaşımını kınıyorum” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “Halkımızın dürüst haber alma hakkını, genelde medyamızın itibarını garanti altına elde etmek için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyoruz" açıklamalarına Habertürk televizyonu sunucusu Mehmet Akif Ersoy’dan yanıt geldi.  İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Habertürk'ü niçin kınadı?

Ersoy “İletişim Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu aracısız olarak niyet bölge yorumlama yapması gerçekten şaşılacak. Ortada bir hata bile varsa, diyelim ki Habertürk yazarı yanlış birle yazmış olsa da, bu şunu getirir; parti içerisinde biri hatalı yaptığında - o yanlışların içeriğini söylemeyeceğim- doğrudan partiyi veya ittifakı kasıt olmak ne dek makuldur?” diye konuştu.

?

İletişim Başkanı Sn. Fahrettin Altun’un @HaberturkTV yi amaç bölge açıklaması hakkında: pic.twitter.com/AhxSieeiwz

— Mehmet Akif ERSOY (@ersoyakif1) July 22, 2021

Gazeteci Ersoy “Bununla Birlikte Cumhurbaşkanlığı’nın prestiji Türkiye’nin prestijidir. Bu prestiji gözetmek herkesin vazifesidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına, canlı yayına çıkartmak bir kazadır, bir hatadır kendimce. Onu da geçiyorum. Bu, Türkiye’nin milletlerarası alandaki prestiji açısından da bir sorundur. Bunu şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken çıkıp da bir yazarının yazdığı yazı üstüne Habertürk’ü bu şekilde suçlama etmenin adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. Ben AK Parti’nin de böyle bir yaklaşımı olacağını düşünmüyorum. Nasıl Olursa Olsun AK Partili vekiller, bakanlar, meseleyi takip edenler fotoğrafa baktıklarında, o fotoğrafın ne ifade ettiğini tarafsız şekilde göreceklerdir diye düşünüyorum. Dolayısıyla Sayın Fahrettin Altun’un bu paylaşımını ben de kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ersoy-Haberturk-u-kinayan-Fahrettin-Altun-u-kinadi/253221