Devleti katliam yapmakla suçlayan HDP'li Ertuğrul Kürkçü Davutoğlu'na PKK'lı teröristleri gerilla olarak niteleyerek ve İngilizce olarak terör operasyonlarıyla ilgili soru sorması üzerine,

Başbakan Davutoğlu; "Herşeyden önce oy aldığı, devletlerin halklarına karşı iki önemli görevi vardır. Güvenlik ve özgürlüklerini sağlamak. İnsan onuru bu iki şey üzerine kaimdir. Halkımın güvenliğini sağlamak benim asli vazifemdir. HDP'li Ertuğrul Kürkçü'den İsterdim ki bir Türk Başbakana Türkçe soru sorsun. Bir yakını Cizre hastanesinde tedavi görüyor olsaydı, Kızılay'da sıradan insanların üzerine yapılan saldırıda ölenlerin yakınlarından biri olsaydı PKK'ya gerilla diye bir tabir değil alçakça bir saldırı içerisinde bulunuyorlar" derdi.

"Kim yaparsa yapsın, ister DEAŞ, ister PKK, ister DHKP-C, kim yaparsa yapsın, eğer sokaklara mayın döşerse, eğer damlara keskin nişancılar yerleştirirse, eğer bomba yüklü arabalarla vatandaşlarımın üzerine saldırırsa onu durdurmak benim asli görevimdir ve bu mücadele siz isteseniz de istemeseniz de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendini güvenli hissedene kadar devam edecektir."