Konya'da Tuba Erkol'u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol'a hileli kışkırtma ve iyi hal hükümleri uygulayan mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı.

Karara göre davalı, eşini öldürürken tutku almadı. Bu 'nedenle canavarca hisle öldürme' suçunun oluşmadığına kanaat getirildi.

Konya'da yaşayan Tuba Erkol, tam 46 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. 22 Ağustos 2019'da Karatay ilçesinde belediyenin çöp birleştirme araçlarında şoförlük yapan 42 yaşındaki Bekir Erkol, 37 yaşındaki eşi Tuba Erkol'u çocuklarının gözü önünde 46 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.

'Somut delil yok'

Tuba Erkol'un avukatları ve ailesi davanın başından itibaren olayın canavarca hisle gerçekleştirildiğini ileri sürmüştü.

Sabahleyin gazetesinden Tolga Yanık'ın haberine kadar mahkeme, açıkladığı gerekçeli kararında olayın canavarca hisle gerçekleştirdiğini gösteren bedensel bir delilin olmadığını belirtti.

Kadın üyeden karşı oy

Kararda, Bekir Erkol'un canavarca hisle sanığın eziyet ederek öldürme olayından bir hoşgörü, bir mutluluk duyması gerektiği, olayda sanığı şımartma ve tutku duyduğunu gösterir bedensel bir delilin olmadığı, o anda şuurunu kaybettiği ifade edildi. Konya 4. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi'nin bayan üyesi, sanığa hileli kışkırtma indirimi verilmemesi gerektiğini belirterek karşı oy kullandı.

Cezası 18 yıl 4 avuç içi indirilmişti

Bekir Erkol, çıkarıldığı nöbetçi hâkimlikçe tutuklanmıştı. Geçtiğimiz ay son kere hâkim karşısına meydana çıkan Bekir Erkol, 'eşi bile bile öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, hileli kışkırtma ve iyi hal hükümleri uygulanarak cezası 18 sene 4 aya indirilmişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Esini-46-kez-bicaklayarak-olduren-katile-Oldururken-zevk-almadi-indirimi/252006