Edremit’in İbrahimce Mahallesi Kocaseyit Caddesi’nde bulunan Metin Tezel’e ait olan evden, havaların ısınmasıyla beraber çıkan kötü kokular yükselmeye mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Mahalleli durumu İbrahimce Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çanaklı’ya ve Edremit Belediyesi’ne ihbar etti. 

Şikayet üzerine eve giden belediye ekipleri evin bahçesi ve içinde çöp yığınlarıyla karşı karşıya kaldı. Edremit Belediyesi Temizlik İşleri bünyesindeki araçlar ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kepçe de çöp eve geldi. 6 temizlik personeli bahçedeki çöpleri dışarı çıkarttı. Kepçe tarafından bu çöpler de kamyona yüklendi. Geçtiğimiz perşemve gece yarısına kadar temizlik çalışmaları devam ederken, bugün de yine kepçe ve kamyon ile çöpler taşınmaya devam etti. Toplam 28 kamyon çöp olduğu gelen bilgiler arasında. 

Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı, ev sahibini birkaç kez uyardığını ancak sonuç alamadığını belirterek "Belediye ekipleri geçen sene de uyarı mahiyetinde 3 kamyon çöp almıştı. Şuana kadar yaklaşık 20 kamyon çöp çıkarıldı. İçeride tahmin ediyorum 8-10 kamyon daha çöp var. Her hafta gelip evi kontrol edeceğim ve en ufak bir çöp getirmesine izin vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Komşuları da Metin Tezel’in gece yarısı dahi sürekli Edremit’teki çöp konteynırlarını gezerek bulduğu poşet, naylon, kutu, plastik, cam parça tarzındaki her türlü eşyayı getirip yığdığını söylediler.