Fatih Mahallesi'nde oturan A.E., iddiaya göre geçen çarşamba günü ailesiyle tartıştıktan sonra konuttan dağıldı ve sosyal medyadan tanıştığı bir bireyin davetiyle Şanlıurfa'ya gitti. Şanlıurfa'da yanına gittiği kimliği meçhul birey, A.E.'ye terör örgütü PKK kamplarına katılma önerisinde bulundu. Bunun üzerine sıkıntılı olan ve korkan A.E., telefonla aradığı babası Bahri E.'den destek istedi.

Babası da oğluna 155 ihbar hattını arayıp, bulunduğu konumu vererek polisi bilgilendirmesini istedi. A.E., 155'i arayarak gidişatı polise anlatırken, babası da Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak destek istedi. Polisler, ihbarın ardından A.E.'yi adresini verdiği yerde buldu ve sosyal medyada tanıştığı bireyi de nezaretine aldı. İfadesi alınan ve 1 gün emniyette yakalanan A.E., şehre çağırılan babasına teslim edildi.

5c5f40f40f254404f004cf6c

'BENİM GİBİ KUSUR YAPANLAR POLİSE MÜRACAAT ETSİN'

Babasıyla beraber evine dönen A.E. kaçtığı için pişman olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'da yanına gittiğim birey bana dağa çıkma önerisinde bulundu. Konuşmasıyla beni ailemden koparmaya ve terör örgütüne katılmaya zorluyordu. Telefonla eriştiğim babamın manipülasyonuyla polise gittim. Polisler beni bir gece davetli etti ve sonra babama teslim ettiler. Pişman oldum ve aileme kavuştuğum için mutluyum. Benim gibi kusur yapanlar varsa polise müracaat etsin ve ailesine kavuşsunlar."

5c5f40f40f254404f004cf62

'OĞLUMU DAĞA ÇIKARACAKLARDI'

Oğlunun terör örgütüne katılmaktan son anda kurtulduğunu söyleyen baba Bahri E. ise, "Oğlumun eline silah verip dağa çıkaracaklardı. Belki de canlı bomba olacaktı. Ben üstelik amcamı teröre şehit vermiş birisiyim. Oğlum arayınca hemen polise yönlendirdim, kendim de telefonla gidişatı anlattım. Neticede oğlum bulundu ve yine kavuştuk. Allah'a binlerce defa hamdolsunsun. Benim oğlum gibi aldatılan çocuklara ve aileleri bu mevzuda duyarlı olsun ve teröristlere prim vermesinler" dedi. DHA