Vaka, Karşıyaka Semti 2187 caddede alana geldi. İddiaya göre Musa A. ’ya ait konutun çatı katında henüz bilinmez bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler kısa müddette tüm çatı katını sararken, yangını fark edenler hemen itfaiye takımlarına haber verdi.

Kısa müddette vaka yerine gelen Denizli Megakent Belediyesi ’ne bağlı itfaiye takımları alevleri hakimiyet altına aldı.

Konutta bulunan yurttaşlar için vaka yerine sıhhat takımları da sevk edildi. Konutta bulunan ve yaşları 2 ile 6 arasında değişen 3 çocuğa sıhhat takımları ilk müdahaleyi vaka yerinde yaptı.

Fenalaşan konut sahipleri için vaka yerinde ambulans hazır bekledi. Yangın itfaiye takımlarının müdahalesi ile gelişmeden söndürüldü.

SAVAŞTAN KAÇTILAR, KALDIKLARI KONUT YANDI

Öte yandan konutta kiracı olarak kalan Suriyeli bir aile de şok yaşadı. Deyrizor bölgesinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye ’ye sığınan aile, bu kere de kaldıkları konutun yanmasıyla neye uğradıklarını afalladı. Yangın sırasında konutta bulunmayan Suriyeli aile, konuta geldiği afallamışa döndü. Kucaklarındaki çocukları ile caddede kalan ailenin naçarlığı kameralara yansıdı.

Konutu yanan aile uzun vakit birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Yangın nedeniyle can kaybı yaşanmazken, konutta parasal zarar alana geldi.

Polis ekipleri yangınla alakalı analiz başlattı. İHA