Pakistan Upper Dewal kasabasında Maria Sadaqat adlı 19 yaşındaki genç öğretmen, geçtiğimiz pazartesi günü eski çalıştığı özel okulun müdürü ve onun arkadaşlarının saldırısına uğrayarak hastaneye kaldırıldı.

Al Arabiya'da yer alan haberde Sadaqat'a yapılan saldırı, müdürün oğlunun evlilik teklifini reddetmesinden sonra yaşandı. Sadaqat'ın amcası Abdul Basit, 'Adam boşanmıştı ve Sadaqat'tan yaşça büyüktü. Bu yüzden Sadaqat teklifi reddetti ve sürekli takip edilince işten ayrılmak zorunda kaldı. En sonunda saldırdılar' şeklinde konuştu.

ÖLMEDEN ÖNCE KATİLLERİNİN ADINI VERDİ

Hastaneye kaldırılan Sadaqat'ın doktoru, genç kadının sağlık durumunun ilk başta iyiye gittiğini ancak vücudundaki ciddi yanıklardan dolayı hastanın hayatını kaybettiğini söyledi. Yetkililer BBC'ye yaptığı açıklamaya göre grubun genç kadını önce dövdüğünü daha sonra üzerine benzin dökerek yaktığı söyleniyor.

Polis, hastaneye kaldırılmasının ardından hayata tutunamayan Sadaqat'ın ölmeden önce kendisine saldıran 5 kişinin adını verdiğini kaydetti. Yetkililer AFP'ye yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili en az 1 kişinin tutuklandığını aktardı.

Sadaqat, ülkede son 1 ay içinde 'evlilik mevzusu' yüzünden öldürülen ikinci kadın oldu.