Etkinliğe katılmak için EXPO 2016 Antalya sergi alanına gelen Filistin Tarım Bakanı Dr. Sufian Sultan, VIP Binası’nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Filistinli Bakan Sultan’a Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Musatafa, Filistin Ülke Komiseri Tareq Abulaban da eşlik etti. Karşılamanın ardından yapılan görüşmede Filistin Tarım Bakanı Dr. Sufian Sultan, özellikle Antalya tarımı hakkında bilgi aldı. Görüşmelerin ardından Bakan Sultan EXPO Ziyaretçi Defteri’ni imzaladı. EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ile Bakan Sultan karşılıklı hediye takdimi yaptı. 

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİLER
Küçük amfi tiyatroda Filistin ve Türk Milli Marşlarının çalınmasıyla başlayan Milli Gün etkinliğinde konuşan Filistin Tarım Bakanı Dr. Sufian Sultan “Kardeş Türkiye Cumhuriyeti ev sahipliğinde insan ve doğayı birleştiren, gelecek neslin ve dünyamızın geleceğine olumlu bakmamıza neden olan bu muazzam platformda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 
Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Musatafa ise EXPO 2016 Antalya’nın sloganının “Çiçek ve çocuk” olduğunu hatırlatarak “Bu bize topraklarımız ve yeni nesillere karşı büyük sorumluluklar yüklüyor. Filistin Devleti, insanıyla, çiçekleriyle, tarımıyla ve çocuklarıyla tüm uluslararası platformlara katılmakta. Bunlardan biri de EXPO 2016 Antalya’dır” dedi. 

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök de Türkiye’nin Filistin’i destekleyen en sadık ülkelerden biri olduğuna dikkat çekerek EXPO 2016 Antalya’nın bahçecilik ve tarım sektöründeki ilişkileri daha da geliştirmek için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

DANS GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ
Küçük amfi tiyatrodaki konuşmaların ardından heyet Türkiye Bahçesi’ni ardından da Filistin Bahçesine geçildi. Filistin Tarım Bakanı Dr. Sufian Sultan, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök’e Filistin’den getirilen hurmadan ikram etti ve Filistin’e özgü el işlerini gösterdi.

Filistin’den gelen Shoruq Dans ve müzik grubu davetlilere geleneksel ezgiler eşliğinde Filistin’e özgü danslar sergiledi. Akşam ise küçük amfi tiyatroda Shoruq Dans grubu Filistin’e özgü Dabke dansının da yer aldığı bir gösteri sundu. Gösteri ilgiyle izlendi.