Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 22, 23 ve 24'üncü dönem AK Parti Bilecik Milletvekili olarak atama yapan, 24'üncü dönemde Halk İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Poyraz’ın 11 farklı yerden ücret aldığını yazmıştı. 

11 maaş aldığı bahis edilen Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Şirketlerin Yönetim Kurullarında görevlendirilen üyeler aniden pozitif şirkette görev yapıyor olsalar dahi sadece bir kolaylık hakkı ücreti almaktadır" hükmü gereği yalnızca GÜBRETAŞ'tan, "Rahatlık ücreti" aldığını söyledi. Fahrettin Poyraz'a 11 ücret, danışmanı Davut Arpa'ya 5 ücret

Gündeme bu haberle gelen Poyraz ile Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu görüştü.

“GÜBRETAŞ’ın ortaklarının ‘Ticari Sır’ olduğunu söyleyerek isimlerini vermediğini” bildiren Uğuroğlu, “Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri bağlı ortaklığı olan 7 şirketten 1581 sayılı yasanın, ‘Şirketlerin Idare Kurullarında görevlendirilen üyeler aniden artı şirkette tayin yapıyor olsalar deha sadece bir refah hakkı ücreti almaktadır’ hükmü gereği Yalnızca GÜBRETAŞ’tan, ‘Kolaylık ücreti’ aldığını söyledi” dedi.

Yazısında, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin GÜBRETAŞ’ın Türk ortaklarının peşine düştüğünü; Türkiye’nin İran’da iki taraflı olduğu Gübre Fabrikası’nın Ankara’daki bir takım ortaklıkları ‘devlet sırrı’ gerekçesiyle gizlendiğini andıran Uğuroğlu, MHP’li Ekici’nin o dönem Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül’e de başvurarak Devlet Yoklama Kurulunu göreve çağırdığını, iki yazı önergesi verdiğini fakat umursanmadığını belirtti.

Uğuroğlu yazısının devamında da, Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye ilişkin de şunları kaydetti:

“MHP bundan böyle Cumhur İttifakı’nın destekçisidir. Bakalım Devlet Bahçeli o gün yarım kalan bu işi bugün tamamlar mı? ‘Sıcacık karşılıklı’ konusunu yazmaya devam edeceğim…”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Fahrettin-Poyraz-dan-11-maas-aliyor-iddialarina-cevap-Maas-degil-huzur-hakki-aliyorum/252126