Metin çeviri işlemleri sanıldığı kadar basit bir durum değildir. Özellikle akademik makale ya da iş e-postası metinlerinde çeviri yapmak çok daha zor. Eğer tek bir cümleyi yanlış çeviriyor isek bu durum tamamı ile yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Bu sebeple uygulamamızın tek seferde en doğru cümleyi çevirmeye ihtiyacı vardır. Biz de bu sebeple robotlar ve yazılımlar yerine gerçek insanlarla çalışmayı hedefledik. Dilden dile çeviri işlemi sonrasında oluşabilecek maddi ve manevi zararların yaşanmaması adına gerçek insanların çevirdiği ve gerçek çevirilerin sağlandığı bu web sitemizde tüm bu işlemler ücretsiz bir şekilde tüm kullanıcılarımıza sunulmaktadır.
Metin Çeviri Nedir?
Metin çeviri, adından da anlaşılacağı üzere bir metnin başka bir dile çevrilmesidir. Bu da yeni yüzyılımızda en doğru şekilde yapılabilen bir işlemdir. Bugünden tam 500 yıl önceki yazıları farklı dilden farklı dile çevirme ihtiyaçlarında sadece bilge olan kişiler bu işlemi yaparlardı. Özellikle yüksek ücretle bu mesleği sürdürdüklerini biliyoruz ancak ne kadar doğru yaptıkları konusunda net bir bilgi yok. 475 yıl önce yapılan bir yazılı çeviride bir bilgenin tamamı ile yanlış bir cümle tipi seçtiği ve karşısındaki kişiyi tamamen yanılttığı ortaya çıkmıştı geçtiğimiz yaz. Bu bilge Osmanlı’da yaşayan bir bilge olması sebebi ile kolayca işin işinden sıyrılmıştı. Ancak bugün bu tarz bir hatayı yapıyor olmanız demek tüm mesleki kariyerinizi bitirmek demektir. Bu sebeple yazı çeviri çok önemli bir ayrıcalıktır.
Metin Çeviri Siteleri
Metin çeviri siteleri, genellikle basit yazılımlarla ile hazırlanmış olan sitelerdir. Bu siteler üzerinden yapacağınız çeviriler sonucunda işinizden olabilir, karşı tarafın aktarmak istediği bilgileri yanlış alabilir ya da herhangi bir aksaklığı yaşayabilirsiniz. Bu sebeple sizin için en doğru çeviri seçeneğine ulaşabilmek için ingilizceturkce.gen.tr çeviri sitemizi kullanmanızı öneriyoruz. Herhangi bir sorunun yaşanmaması adına, en doğru çevirilerin ücretsiz bir şekilde sağlanabilmesi adına web sitemiz üzerinden çeviri hizmeti alabilirsiniz.