Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Afganistan'dan Türkiye'ye yönelik yapılan göçleri köşesine taşıdı. Altaylı, "Burası dingonun ahırı mı, sınırlarımızı delik deşen Afganlılar neyin nesidir?" dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Dingo'nun ahırına güzel geldiniz' başlıklı yazısına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Esad'la anlaşıp Suriyeli misafirlerimizi evlerine geri göndereceğiz" sözlerini hatırlatarak başladı.

"Olması gereken budur. Esad’la anlaşıp, güvenliklerini garanti altına alıp, yaşam koşullarının ve alanlarının insani ayla getirilmesi için elden gelen her şeyi yapıp geri yollamak gerekir.

Bu göçmenlerin bazıları Türkiye’de çalışıp, üretime tescil dışı da olsa katkı maddesi sağlamaktadır, bir bölümü yardımlarla yaşamakta, bir bölümü ise benim ilk geldikleri günden başlayarak uyardığım üzere mafyalaşmakta, suç örgütüne dönüşmektedir, hatta dönüşmüştür" diyen Altaylı şunları kaydetti: 

Geri dönüşlerini bir harmoni, bir intizam içinde olabilmek için de, ilk olarak işsiz güçsüzlerin gönderilmesi ile başlanmalı, suça bulaşmış olanlar hemen gönderilmeli, ekonomiye katkı maddesi sağlayanlar ise kayıt altına alınmak koşulu ile alıştırma izni ile Türkiye’de belirtilen bir zaman kalabilmelidir. Ama benim yıllar önce UNHCR yetkilileri ile konuşup yazdığım gibi 5 yılı aşan misafirliklerde geri dönüş oranı çok düşüktür. Gelenlerin yarıdan fazlası kalacaktır. Ve daha da vahimi Türkiye gerçek anlamda bir 'yol geçen hanı'dır.

Altaylı, Türkiye'ye gelen Afganlar için de  "Hadi diyelim oysa, Suriye komşumuzdur, burada olan insanlık dramında bizim de suçumuz ve payımız vardır ve bu yüzden bu insanlara kapımızı açılmak boynumuzun borcuydu. Peki kardeşim, sınırlarımızı delik deşik eden Afganlılar neyin nesidir. Sınırlarımızı delik deşik etmekle kalmayıp, evlatlarımızı da delik deşik eden bu gizli işgal ordusu nasıl olur da elini kolunu sallayarak bu ülkenin boyunca gezebilmektedir" ifadesini kullandı.

Göçlerin 'Türkiye'ye karşın bir planlı saldırı olduğu'nu vurgulayan Altaylı, "Siz bunun Türkiye’ye karşın bir hamle, bir plan olduğunu fark etmeyecek değin mı basiretsizsiniz! İran Devleti babasının hayrına mı tırlar dolusu, büyük bölümü 20-40 yaş arası “erkek” Afgan’ı Türkiye sınırına getirmektedir? Bunun Türkiye’nin geleceği, iç düzeni, milli ve deha vatandaşlarının kişisel güvenliği için oluşturduğu tehlikeyi görmek fazla mu zordur" görüşünü dile getirdi.

Altaylı yazısını şöyle noktaladı:

Sayın ilgili bakanlar, bu gelen güruha karşısında bu umursamazlığın nedeni nedir? Burası Dingo’nın ahırı mıdır? Yoksa ABD’ye yalnızca Afganistan’a asker yollama yok, Afganlıları bu ülkeye yükleme sözü mü verilmiştir! Canım memleketi yaşanmaz ışık halkası getirme arzusu bilinçli bir tercih midir yahut bir şuursuzluğun sonucu mudur!

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Fatih-Altayli-Burasi-dingonun-ahiri-mi-sinirlarimizi-delik-desik-eden-Afganlilar-neyin-nesidir/253133