İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki mahkemeye, tutuksuz maznun Sedat Peker ve avukatı Ersan Barkın geldi. Maznun Sedat Peker kimlik sorgusunda, hür iş sahibi ve aylık kazancının 30 bin TL olduğunu, konutlu ve 5 çocuk babası olduğunu ifade etti. Sedat Peker korunmasında, şunları söyledi:

"Yargılamayı kabul etmiyorum. Katılan birey benim hakkımda bir yazı yazarak benim iç çamaşırlarımla nezaretine alınmamı özlediğini belirtmişti. Ben de karşı yazı yazarak hiçbir zaman iç çamaşırlarımla nezaretine alınmadığımı ancak polisler geldiğinde iç çamaşırlarıma görüntülendiğimi, fakat bu görüntülerin hiçbir basın ve yayın uzvunda çıkmamasına karşın katılan tarafından izlenmiş olmasını tuhaf karşıladığımı belirttim. Hatta bu görüntüleri FETÖ'cü polislerle birlikte izleyip izlemediğini sordum. Daha sonra katılan benim hakkımda bir yazı yazdı.

"BEN DE VEFAT LİSTESİNDEYİM"

Ben de bir çok terör örgütünün ve makûs gayeli bireyin vefat listesinde olduğumu bildirdim. Başıma gelen bazı hadiselerden gerçeğinde katılanın tesiri olduğunu bildirmiştim. Katılan da bu yazıdan etkilenerek tehdit edildiğini düşünmüş. Başına gelebilecek her türlü hadiseden benim mesul olacağımı yazmış. Ben orada kendisini öldürmemiş olmamın dahi kabahat teşkilatı lideri olmadığını kanıtladığını belirttim. Bununla hiçbir tehdit maksadım yoktur. Gerçeğinde hakkımda dava açılmasını dahi tuhaf karşılıyorum" dedi. Duruşma kararında, atılı kabahatin kanuni unsurları oluşmadığından maznun Sedat Peker'in beraatına hükmetti.

Sedat Peker, dava bitiminde yanına gelen çok rakamda sponsoru ile adliyeden dağıldı.

İHA