İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da, teknik direktör Fatih Terim ile kebapçı Selahattin Aydoğdu arasında yaşanan münakaşayla alakalı davada Aydoğdu'ya ‘kolay tehdit ’ ve 'tehdit' kabahatlerinden 7 ay, 'şahsi bilgileri ele geçirip basın yoluyla yaymak' kabahatinden 1 sene 8 ay mapus cezası verdi.

Çeşme 2. Asliye Ceza Duruşmasında görülen davanın bugünkü mahkemesine Selahattin Aydoğdu ve tarafların avukatları katıldı. Mahkemede mağdur olduğunu söyleyen Selahattin Aydoğdu, "Bana karşı işlenen dükkanının dokunulmazlığı ihlaline ait dava açılmamıştır. Ben buna itiraz ediyorum. Bana karşı işlenen kabahatten dava açılmamıştır. Ancak 4. kere mahkemeye gelerek mağdur olmuş vaziyetteyim. Basın üyelerine verdiğim tüm beyanların arttayım" dedi. Fatih Terim'in avukatı ise dükkanının dokunulmazlığı ihlaliyle alakalı kabahatin bu dosyayla ilgili olmadığını korundu.

Duruşma, Selahattin Aydoğdu'ya 'şahsi bilgileri ele geçirip basın yoluyla yaymak' kabahatinden 1 sene 8 ay mapus cezası vererek cezayı erteledi. Duruşma ayrıca Selahattin Aydoğdu'ya ‘hakaret ’ kabahatinden salıverilme kararı verirken, ‘kolay tehdit ’ kabahatinden 1 ay, ‘tehdit ’ kabahatinden de 6 ay mapus cezası vererek, mahkemelerde pişmanlık dinlememesinden dolayı cezasını ertelemedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde, 15 Temmuz 2017'de kebapçı sahibi Selahaddin Aydoğdu, yarıyılın A Ulusal Futbol Teknik Direktörü Fatih Terim ile kendi lokantasında tartışmış, müzakerenin müzakereye dönüşmesi neticeyi Terim'in, Aydoğdu'yu darbettiği, cümbüş merkezinin sahibi E.Ö.'nün ise P.Z.Ç.'ye hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddia edildi. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddia belgesinde, Terim'in "kolay yaralama", E.Ö.'nün ise "hakaret ve tehdit" kabahatlerinden cezalandırılması istendi.

Kaynak: İHA