Fenerbahçe'de futbolculara bahşedilen 2 forma, maç bitimi onlarda kalıyordu. Yönetimin "Bundan Böyle rakiple forma başkalaşmak ve formaları eve götürmek yok. Maç sonu açık artırmada satılacak" diyerek bu uygulamaya son verdiği öğrenildi.

Parasal sıkıntıları dinmek isteyen Fenerbahçe yönetimi yeni bir uygulamaya gidiyor. Daha önce her maç öncesi futbolculara her iki devrede giymeleri için 2'şer forma veriliyordu. Devre arasında veya maç bitiminde futbolcular bu formaları muhalif oyuncularla değiştiriyor ve bu şekilde hediyeleşiyorlar, hiç kimseye vermeseler de formalar kendilerinde kalıyordu.

Fenerbahçe yönetiminin yeni sezon öncesi aldığı bir kararla bu uygulamaya son verdiği öğrenildi.

Akşam gazetesinden Şafak Gözmen'in haberine tarafından, geçen sezonun son bölümünde futbolculara ait formaların açık artırmada satılması ve kazanç getirmesi sonrası bu sezon kullanım zorunlu ülkü getirildi. Sarı-Lacivertli idare futbolculara maç için verilen formaları tesadüf bitiminde malzemeciye teslim edilmesi talimatı verdi. böylece futbolular artık rakip oyuncularla forma değiştiremeyecek veya karşılaşma bitiminde evine götüremeyecek. Formalar maçlardan daha sonra açık artırmada satışa çıkartılıp, kulübe maddesel kazanç sağlanacak.

Sitede 'açık artırma' bölümü

Fenerbahçe'nin yaptığı bu uygulamanın Kulüpler Birliği toplantısında da misal gösterildiği ve diğer kulüplerin de aynı uygulamalara gitme niyetinde olduğu öğrenildi. Fenerbahçe'de bu formaların satışı için fenerium.com'da dahası 'Açık artırma' bölümü bulunuyor. Geçen sezon Mesut Özil'in, Ankaragücü maçında giydiği forma burada 5 bin 600 TL'den satıldı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Fenerbahce-yonetiminden-yeni-karar-Artik-forma-degistirmek-veya-eve-goturmek-yasak-/253245