Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 KPSS'de soruların sızdırılması iddialarına ilişkin olan soruşturmasında tutuklanan bazı şüphelilerden o dönemde toplanan paraların, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı oldukları öne sürülen ABD ve Kanada'daki kuruluşlara ve derneklere aktarıldığı kanıtlar ile ortaya çıktı.

Savcılığın, şüphelilerin tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği sevk yazısında, 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girip 100 ve üzeri net yapan şüphelilerin aralarındaki telefon trafiği ve MASAK'ın tespit ettiği transferlerini gösteren grafikler de yer alıyor.
Bu rapora göre, sınava giren 52 şüphelinin aktardığı paralar, soruşturma kapsamındaki sınava girmeyen 17 kişinin hesaplarında toplandı. Bu kişiler tarafından paralar, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları öne sürülen ABD'deki Well-Spring Cultural Education, Brooklyn Amity School ve Metropolitan Education, Consulting Services isimli kuruluşlar ile Kanada'da faaliyet gösteren Kanada-Türkiye Dostluk Derneği'ne aktarıldı.

Buna göre, 2010 KPSS'de 100 ve üzeri net yapan şüphelilerden Ramazan Ö'nün 325 bin 609 lirayı Kanada-Türkiye Dostluk Derneği'ne gönderdiği tespit edildi.
Sınava girmeyen ve paraların toplandığı 17 kişiden Fedai Ö, 15 bin 711 lirayı FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ABD'deki Metropolitan Education, Consulting Services'e gönderdi. MASAK'tan gelen raporuna göre, yine sınava girmeyen fakat şüphelilerin para aktardığı Süleyman Ö. 12 bin 247 lirayı, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu öne sürülen ABD'deki Well-Spring Cultural Education'a, Recep U. ise 6 bin 943 lirayı Brooklyn Amity School'a aktardı.

Sevk yazısında, aralarında, "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara "kumpas" kurulduğu iddiasıyla tutuklanan Mehmet Baransu'nun ağabeyinin eşi A.B. ve kayınbiraderinin eşi A.A'nın da olduğu şüphelilerin HTS kayıtları da yer alıyor.
Bu kayıtlara göre Baransu'nun yengesi A.B'nin diğer şüphelilerle 34 kez görüştüğü tespiti de raporun içinde yer veriliyor.