İstanbul ağır ceza mahkemesinde görülen bir FETÖ davasının ek dosyasında, soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan ve kimlik bilgilerinin saklı kalmasını isteyen Ü.A'nın, elebaşı Fethullah Gülen'in, teşkilat üyelerine şiddet gösterdiğine dair beyanları yer aldı. Sorulan suallere yanıt veren ve bildiklerini anlatan Ü.A'nın, “bilgi alma zabtında” geçen ifadesine göre, öğretim vazifelisi olduğu üniversite senelerinde, teşkilatın "molla" diye deyim edilen üyelerinden olan FETÖ kuşkulusu Ahmet Güneş ile tanıştığını belirtti.

Ahmet Güneş'in "molla" olduğuna dair bilgileri öteki teşkilat üyelerinden de dinlediğini aktaran Ü.A, FETÖ'nün "mahrem imamları"yla da bağlantılı olan Güneş'in, teşkilat içerisinde misyonunun ne olduğunu bütün olarak öğrenmediğini kaydoldu. Ü.A, Güneş'in "Kara Güçleri Komutanlığı mahrem imamları"ndan olduğunu bir hayli şahıstan dinlediğini ifade etti.

Ahmet Güneş'in bizzat kendi ağzından FETÖ'nün "Türk Silahlı Kuvvetleri imamı" olduğu tanımlanan ve 15 Temmuz darbe teşebbüsünü Akıncı Üssü'nden idareyen kaçak Adaletli Yetim ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan daha önceki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı ve FETÖ çatı davasının kaçak maznunu Mustafa Yeşil ile "molla" dostu olduğunu dinlediğini anlatan Ü.A, Güneş'in ve dostlarının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'den dayak yediklerini kendisine anlattığını dile getirdi. Ü.A, mevzubahisi dayak vakasına ait şunları anlattı:

"Ahmet Güneş, Adaletli Yetim ve Mustafa Yeşil'in teşkilat elebaşısının yanında kaldıkları yarıyılda, Fetullah Gülen'in kanserojen tesiri yaratır diye yemek yediği tabak ve materyalleri sıradan piyasada bulunan deterjanlarla yıkatmayıp arap sabunu ile kendilerine yıkattırdığını anlattı. Yeniden bir kezinde Güneş, Yetim ve Yeşil'in bulaşıkları Arap sabununun eksikliği sebebiyle aralarında konuşarak 'Sıradan deterjan ile yıkayalım.' dedikleri, kimseye söylemezlerse Gülen'in bu gidişattan haberdar olamayacağını ve bunu yapmalarını da kendilerine Adaletli Yetim'ün söylediğini, ancak Gülen'in yemek esnasında tabak ve kaşıkları koklayarak bu gidişatı fark ettiğini ve kendilerini falaka denilen usulle vurduğunu anlatmıştı. Tüm bu vaziyetler karşısında Ahmet Güneş'in, Adaletli Yetim ile irtibatlarının olduğunu, konuşturulması halinde teşkilat elebaşı Gülen ve Yetim'ün arasındaki ilişkinin net olarak tespit edilebileceği kanısındayım.”

Beyanları alınan Ü.A, kendisine resmi gösterilen Ahmet Güneş'i de teşhis etti. Anadolu Ajansı