Akşam saatlerinde Fransa'dan terör haberi geldi! Nice kentinde yapılan terör saldırısı tüm dünyada şok etkisi yarattı. 14 Temmuz kutlamaları sırasında kalabalığın arasına giren bomba yüklü kamyon patlatıldı ve ilk belirlemelere göre 30 olduğu söylenen ölü sayısı 73'e yükseldi.. 100'den fazla yaralı olduğu belirtilirken Fransa'da alarm verildi..

FRANSA'nın Nice kentinde bu aksam düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarında, bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını belirten Nice Valisi Adolphe Colrat, olayın terör saldırısı olduğunu ve vatandaşların  evden çıkmamalarını söyledi.

​Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına terör saldırısı damga vurdu. Promenade Des Anglais Caddesi'nde kutlamalar sürerken saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda, Fransızlar panik içinde kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bir görgü tanığının ifadesine göre kamyonla kalabalığa daldıktan sonra aracından inen şoförün elinde silahla rastgele ateş açtığı iddia edildi.

VALİ: TERÖR SALDIRISI
Olayla ilgili bir televizyon kanalında açıklama yapan Nice Valisi Adolphe Colrat, 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Olayın bir terör süaldırısı olduğunu belirten Vali  Colrat, Nice kenti sakinlerinin evden çıkmamalarını istedi.

Le Progres Gazetesi'nin duyurduğu ilk habere göre 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları için Nice'in ünlü caddesi "Promenade Des Anglais" de toplanan kalabalığa bir kamyonun daldığını ve yaralıların olabileceğini duyurdu. Haberde ayrıca silah seslerinin duyulduğunu, ancak bu silah seslerinin kamyonu durdurmak için mi yoksa bir terör saldırısı için mi olduğunun anlaşılamadığını belirtti.

HOLLANDE TATİLİNİ YARIDA KESTİ
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'de yaşananlar sonrası tatilini kısa kesip Paris'e dönme kararı aldı. Hollande, Avignon kentine yaptığı ziyaretin  ardından Paris’e dönüşünde saldırı ile ilgili bilgi almak üzere kriz merkezine  gitti.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.
 
​FACEBOOK GÜVENLİK BUTONU AÇTI
Sosyal medya ağı Facebook, dünyada yaşanan birçok terör saldırısında yaptığı gibi saldırı sonrası bölgedekilerin çevresini bilgilendirebilmesi amacıyla 'Güvenlik Butonu'nu kullanıma açtı.