Gelen ilk bilgilere göre saldırganın 31 yaşında Nice'te yaşayan bir Tunuslu olduğuiddia edildi.  Yerel basına göre saldırgan 1985 doğumlu Tunus kökenli Nice'te yaşayan, Fransız doğumlu bir kişi. 

KAMYON KİRALIK

Nice'in bağlı olduğu Alpes-Maritimes Bölgesi Başkanı ve Milletvekili Eric Ciotti, saldırıda kullanılan kamyonun kiralık olduğunu açıkladı. Saldırganın kamyonun içerisinden 'Allahu Ekber' diye bağırdığı iddia edildi. 

KAMYONDA MÜHİMMAT SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Nice Valiliğinden yapılan açıklamaya göre polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmatlar arasında çok sayıda tüfek ve el bombası bulunuyor. 



RADİKAL DİNCİLER LİSTESİNDE YOK

İddialara göre Nice'te yaşayan teröristin daha önce şiddet eğilimi ve silah bulundurmaktan poliste kaydı var. Fransız istihbaratının tuttuğu ve radikal dincilerden oluşan yaklaşık 10 bin kişilik fişleme listesinde olmadığı kaydedildi. 

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 

CNN TÜRK muhabiri Arzu Çakır'ın verdiği bilgiye göre, saldırıda kullandığı silah bir el silahı. 7.65 mm bir el silahıyla gösteriye katılanlara saldırdı, 80 km hızla gelip kutlamaya gelenleri ezdi.

'YALNIZ KURT' OLABİLİR İDDİASI

Fransız polisine göre terörist 'yalnız kurt' da olabilir. Yani, kendi kendine radikalleşen ve IŞİD'in 'buraya gelmeyin' olduğunuz yerde katliam yapın çağrısına uymuş bir kişi olabilir.