Birgün Gazetesi'nden Erk Acarer'in haberine göre Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağlı Nizip Mülteci Kampı’nda 30 erkek çocuğuna tecavüz edildi iddia edildi. Tecavüzün 3 ay boyunca sürdüğü öne sürüldü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda ziyarette bulunduğu Gaziantep’in yaklaşık 14 bin kişilik Nizip Mülteci Kampı’nda yaşanan tecavüz skandalı aileleri harekete geçirdi. Cinsel istismara uğrayan yaklaşık 30 erkek çocuğundan 8’inin ailesinin şikâyetçi olduğu öğrenildi.

1,5 TL ile kandırıp tecavüz etmişler
Nizip kampında temizlikten sorumlu işçi E.E., isimli şahıs 8 ile 12 yaş arasındaki çocukları 1,5- 2- 3- 5 TL karşılığında kandırarak cinsel istismarda bulundu. E.E., yaşananları kendi ifadesinde kabul ederken eylül ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.E. hakkında Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava ve soruşturma devam ediyor. A.D., M.H., H.İ., A.E.A., H.B., İ.İ., R.F.ve daha birçok çocuk lavabo ve tuvaletlerde yaşanan istismarı detaylıca anlatıyor. Tecavüzcü E.E. de jandarma ve savcılık tarafından alınan ifadesinde tecavüz ve istismarı nasıl gerçekleştirdiğini etraflıca anlatırken, “çocukların kendisini istismara teşvik ettiğini” iddia ediyor!

Kaynak:BirGün