Eşinin akrabalarıyla aralarında servet ihtilafı suratından husumet bulunduğu iddia edilen Ertan Daşdelen, dün, 5 yaşındaki oğlu ile beraber arabasıyla gittiği 8 Şubat Mahallesi'nde kaynanası Özden Şahin 60 ve aynı semtin başka caddesinde oturan eşinin amcası Bayram Şahin'i 69 silahla başlarından vurdu.

Buradan ufalayan Ertan Daşdelen, daha sonra gittiği Fıstıklık Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Sultan Daşdelen 31 ile baldızları Semra Yaprak 27 ve Dilek Çakmak'ı 36 da silahla başlarından vurdu ve oğlu ile beraber arabasıyla kaçtı. Semtlerdeki 3 noktada alana gelen ataklarda mermilere amaç olan Özden Şahin, Bayram Şahin ve Dilek Çakmak'ın hadise yerinde hayatını yitirdiği tanımlandı.

Sağlık Kurumuna kaldırılan Sultan Daşdelen ile kız kardeşi Semra Yaprak ise acil serviste yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü. Ağır yaralı kız kardeşler, ardından yoğun bakım biriminde rehabilitasyona alındı.

İNTİHARA KALKIŞTI

Hadise yerinden kaçan Ertan Daşdelen, bir vakit sonra 27 UC 727 plakalı arabasıyla Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi'nin önüne geldi. Taşıtından indikten sonra 3 şahsı öldürüp, 2 şahsı da yaraladığı silahını sürükleyerek, başına yaslayan Daşdelen, intihar edeceğini söyledi.

Polis ekipleri, etrafta ihtiyat alarak, Daşdelen'i ikna etmeye çalıştı. Silah tehdidiyle yanına yanaşılmasına izin vermeyen Daşdelen'in ikna edilmesi için polis ekipleri, psikolog ve saldırganın babası Coşkun Daşdelen ile temasa geçti. Hadise yerine gelen psikolog, baba Daşdelen ve polislerin meşguliyetin ardından Ertan Daşdelen, ikna edilerek, nezaretine alınıp, denetlenmek üzere emniyete götürüldü.

Ertan Daşdelen, emniyetteki operasyonlarının ardından bugün sıhhat hakimiyetinden geçirilerek, adliyeye sevk edildi. Daşdelen, adliye önünde kendisini görüntüleyen gazetecilerin "Pişman mısın?" suallerini cevapsız vazgeçti. DHA