Alınan bilgiye göre, Şeyhmus Karakuş'un kullandığı özel millet otobüsü, İstiklal Semti Şehit Adnan Şahin Caddesi'nde seyir halindeyken, üzerinden geçtiği bir rögar kapağı patladı. Patlamanın tesiriyle savrulan ve ön tarafı havaya kalkan otobüsteki iki yolcu yaralandı. Yaralılar, hadise yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla Gaziantep Üniversitesi GAÜN Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan, patlamanın tesiriyle etraftaki bazı konut ve iş yerlerinin de sırçaları kırıldı.

BİR BİNADA DA PATLAMA ALANA GELDİ

Bu sırada yakınlardaki 76006 Nolu Sokak'taki 3 katlı bir binada da patlama alana geldi. Natürel gaz firariyi neticeyi alana geldiği belirtilen patlamada iki şahıs yaralandı. Binanın giriş ve birinci katında büyük çaplı zarar oluştu. GAZDAŞ takımları, patlamanın sebebini bulmak için bölgede araştırma yaparken, polis ve itfaiye takımları da etrafta güvenlik tedbiri aldı.

Bu arada polis ekipleri, bölgeden yurttaşları uzaklaştırarak, "Natürel gaz sızıntısı olabileceği", caddelerde yanıcı maddeyle gezilmemesi doğrultusunda anons yapıyor.

gaziantep

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nden yapılan söylemede, "İki ayrı patlamanın ilk tanımlamalara göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. İki vakada 4' ü hafif 6 şahıs yaralanmıştır" denildi.

Otobüs sürücü Karakuş, yaptığı söylemede, seyir halindeyken birden yüksek sesli bir patlama alana geldiğini, otobüsün havaya kalktığını belirterek, "Daha 2-3 patlama sesi daha duydum. Bütün rögar kapağının üzerinden geçerken oldu. Otobüsteki yolculardan ikisi yaralandı, sağlık kurumuna kaldırıldı." dedi.

Görgü şahidi Mehmet Tilki ise bir anda patlama alana geldiğini dile getirerek, "Konutların sırçaları sarsıldı. 4 patlama sesi duyduk. Caddedeki kapaklar havaya kalktı, yerine oturdu. Dolmuşun ön kısmının havaya kalktığını gördüm." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı