GAZİANTEP'te, geçen perşembe gecesi polis operasyonunda vücuduna bağlı olan intihar yeleğini infilak ettiren ve patlamada ölen terör örgütü IŞİD'in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz'ın sağ ele geçirilen eşi Nasibe Durmaz ile kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'da HDP mitingine, Suruç'ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklamasına, Ankara Gar Meydanı'ndaki mitinge, İstanbul Beyoğlu'nda turistlere ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen bombalı saldırıların planlayıcısı olarak ve 'canlı bomba' eylemi yapabilecekleri belirlenen İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alan Yunus Durmaz için 4 milyon lira, mavi kategorideki kardeşi Hacı Ali Durmaz için ise 1.5 milyon lira para ödülü konularak aranırken, geçen perşembe günü adresleri saptandı.
Polis, perşembe akşamı Durmaz kardeşlerin bulunduğu Çağlayan Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenledi.

Operasyonda polisleri fark eden Yunus Durmaz, üzerinde bulunan intihar yeleğini infilak ettirerek patlamada parçalanarak öldü. Evde bulunan kardeşi Hacı Ali Durmaz ile eşi Nasibe Durmaz ise gözaltına alındı. Polis, soruşturma kapsamında Durmaz kardeşlerle bağlantılı olduğunu belirlediği bazı adreslere düzenlediği operasyonlarda ise biri Durmaz kardeşlerin akrabası 10 kişiyi daha gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 12 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aralarında Hacı Ali Durmaz ile canlı bomba olarak kendisini patlatan Yunus Durmaz'ın eşi Nasibe Durmaz'ın da bulunduğu 11 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.