Olay 19 Nisan günü Muğla Milas’ta bulunan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nda yaşandı. Tacize uğradığını söyleyen 14 yaşındaki Olcay T. olay sırasında kendini savunmak için erkek öğrenciye saldırıda bulundu.

Yaşanan olay üzerine okul yönetiminin kız öğrenciye disiplin cezası vermekle tehdit eden müdüre , 8. sınıf öğrencisi Olcay T., ‘Size göstereceğim’ diyerek camdan atlayarak intihar girişiminde bulundu.


Şuan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan Olcay’ın hayati tehlikesi ise sürüyor.

Olcay T’nin, intihar girişiminde bulunmasından hemen önce yöneticilerinin odasında çağırılarak, kollarında çizikler olan öğrencinin velisi ve okul yöneticilerinin psikolojik baskısına maruz kaldığı öğrenildi. Odadaki konuşmanın ardından eve giden Olcak T.’yi annesi Emine Erdoğan ‘Kızım okuldan eve geldi ve onu görünce çok korktum. Gözleri şişmiş kızarmış ve çok korkmuştu’ ifadeleriyle anlattı.

Kızını o halde görünce paniğe kapılan anne Erdoğan sözlerini “Kızım, ‘Tacize uğradım haklıyken haksız yaptılar beni’ diyerek ağlıyordu. Olcay’ı da yanıma alıp koşarak okula gittim. Müdür bana ‘kızın da çocuğun kollarını çizmiş paramparça yapmış disiplin cezası alacak’ dedi. Olcay da bu sırada odada yanımızdaydı. Disiplin cezası alacağını öğrenince de 3. Katta bulunan odanın penceresinden ‘size göstereceğim’ diyerek aşağı atladı” diyerek sürdürdü.

Çarşamba günü TEOG sınavına girmesi gereken Olcay T. geçirdiği iç kanama sonucu dün Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alında. Kalçasında, kaburgalarında ve belinde çok sayıda kırık olduğu söylenen 14 yaşındaki öğrenci şuan cerrahi yoğun bakımda tutuluyor.