Elma sirkesi elma suyunun fermantasyondan geçirilerek elde edilir. Bu işlem sırasında şeker alkole, alkol de asetik aside dönüşür. Bu da kendine has keskin kokusunu ve tadını oluşturur.

Elma sirkesi sizin evde de hem mutfağın hem de şifanın vazgeçilmezlerinden mi? Değilse de bu yazıdan sonra değişecek! İşte, elma sirkesinin faydaları! Birçok sağlık sorununa iyi gelen elma sirkesinin anti mikrobik ve antioksidan özelliği vardır. %100 kanıtlanmış olmasa da elma sirkesinin kilo vermeye yardımcı, kolesterol ve kan şekeri düşürücü ve diyabet semptomlarının azalmasını sağladığı düşünülmektedir.

Örneğin, birçok kişi elma sirkesi tükettikten sonra tokluk hissettiklerini bildirmiştir. Bu da kalori alımını azaltmıştır. Elma sirkesinin içinde polifenol denilen bir kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasal hücre hasarını azaltır ve dolaysıyla kanser gibi hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olur. Ancak elma sirkesinin içindeki polifenoller direkt olarak vücudumuza bu yapıda etki edip etmediği kesin olarak raporlanmadı.

"Önce sen’le yazılıyor; senin, sevdiklerinin ve geleceğin öyküsü!” diyerek başladığı yolculuğunda, efsanelere konu olan yerlerden, ağaçların gizemli şarkılarına kadar ilgi çekici konulara değinen, bazen vitamin içeren besinler tablosu gibi sağlıklı yaşam ipuçları veren bazen de hayatımız da iz bırakanların iç dünyasını keşfeden Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nu takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.

Bir başka olası özellik ise karın bölgesindeki yağları eritmesi. Düzenli olarak kullanıldığında 12 hafta içinde beden kitle endeksinizde incelme görebilirsiniz!

Bir tatlı kaşığı (15mg) elma sirkesinin içinde:

  • 0.1 g karbonhidrat
  • 11 mg potasyum
  • 1 mg kalsiyum
  • 1 mg magnezyum

vardır.

Elma sirkesinin asidik doğasından dolayı çaya ya da sıcak suya karıştırarak tüketilmesi öneriliyor. Elma sirkesinin dişe direkt teması diş minelerine zarar verebilir.