Sipariş uygulaması Getir’in geldiği nokta aslında fazla kayda değer. Firma, Mart sonunda 2.6 milyar dolar değer biçme ile 300 milyon dolarlık yatırım alarak Türkiye’nin yeni 'Unicorn'u oldu.

Kurucusu Nazım Salur tarafından yapılan basın açıklamasına kadar elde edilen gelirin 25 milyon TL’si de saha çalışanlarına bayiler üzerinden dağıtılacak.

Tekrar Salur’un açıklamalarına tarafından elde edilen gelirin önemli bir kısmı ile yurtdışında aynı bir yatırım yapılacak.

Firma evvelden Almanya, Fransa ve Hollanda'da yatırım yapılacağını açıklamıştı. Ortaklar bu yönde adımlarını hızlandırmış. İlk etapta Almanya’da bir raf şirketi satın dargın.

Yatırım için ilk bedensel adım atılmış ve personel alımları için ilanlar verilmeye başlanmış. Teslimat hizmeti, Almanya başkanı pozisyonu, satmak, pazarlama, insan kaynakları ve yasal danışmanlık alanlarında idare rolleri dahil olmak üzere Berlin'de yedi pozisyon için ilana çıkılmış.

belli ki birincil sözleşmeler imzalanmış. Eski Deliveroo yöneticisi Simon Rötter işlem müdürü olarak alınmış. Başlangıç Berlin’den olacakmış.

Amaç iki sene içinde 10 öbür şehirde etkinlik göstermekmiş. Getir aynı bir çalışmayı Londra’da da yapıyormuş. Avrupa’daki meslek ilanlarına bakılırsa Paris ve Amsterdam’da da maddesel adımlar atılmaya başlanmış.

Para Dergisi

 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Getir-Avrupa-da-ekip-kuruyor/250108