Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda şehit olan ve önceki gün memleketi Rize’nin Fındıklı ilçesinde toprağa verilen Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in Gezi Direnişi sırasında 5 Haziran 2013’te Rize’de “vatan hainleri” denilerek saldırıya uğrayan gençlerin içerisinde olduğu ortaya çıktı. HES’lere karşı mücadele eylemlerine ve 1 Mayıs’a katılan Emrah Aytemiz’in arkadaşlarından Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Hüseyin Acar, “Dün ona saldıranlar, bugün omuzlarında taşıdılar” dedi.
‘EMRAH BİR DEVRİM İNSANIYDI'
Çocukluk arkadaşı Sıla Ertaş, “Biz onu devrimci ruhuyla, halayıyla, horonuyla, gülen yüzüyle anacağız. Çünkü o, yaşamın ve yaşatmanın insanıydı. Bir devrim insanıydı. Emrah bizim dostumuz, bizim kardeşimiz, yaşamak için yaşatmak için yaşayan en kavi insan” diye konuştu. Emrah’ın iyi bir evlat, iyi bir yoldaş ve mücadele arkadaşı olduğunu söyleyen arkadaşları, HES’lere karşı mücadele veren doğasever, toprağını, ülkesini seven, savaş karşıtı bir arkadaş olduğunu belirttiler.
 
Gülen fotoğrafları kaldı

Gezi Direnişi sırasında Rize’de “vatan hainleri” denilerek linç edilmek istenen gençlerden Emrah Aytemiz, geçen pazar günü Lice’de şehit oldu. “Vatan haini” diye kovalanan Aytemiz, önceki gün “kahraman” olarak omuzlarda uğurlandı. Askerden sonra tezkere bırakarak uzman çavuş olarak orduda kalan, geçen yıl Özdeyiş Akbal ile nişanlanan Aytemiz’in, 23 Temmuz’da Ankara’da ve 27 Temmuz’da da Rize’de düğün yapmayı planladığı belirtildi.
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında gülen ve zafer işareti yapan fotoğrafları arşivden çıkan Aytemiz’in Facebook hesabındaki paylaşımlarda, “10 Kasım 1938 gibi ailem; 29 Ekim 1923 gibi de sevgilim var” “Arjantin’de Plaza del Mayor’da, Ramallah’da, Gazze’de, Varşova gettosunda/ anne olmak ne kadar zorsa Anadolu’da da anne olmak, kadın olmak o kadar zor...” ifadelerini paylaştığı görüldü.

Omuzlarda taşıdılar

Fındıklı’daki çevreci eylemlerde ve HES karşıtı mücadelede sürekli yanlarında olan Emrah’ın, suyuna, toprağına ve havasına sahip çıkan, sorumluluk sahibi bir yurttaş olduğunu kaydeden Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Hüseyin Acar, “O bizim mücadele arkadaşımız ve canımız idi. HES’lere karşı suyuna, toprağına, havasına, vatanına sahip çıkmadan geleceğine, özgürlüğüne ve bağımsızlığına sahip çıkılamayacağını biliyordu. Dün ona saldıranlar, bugün omuzlarında taşıdılar” dedi.

Emrah’ın 3 yıl önce Gezi Direnişinde linç edilmek istendiğini anlatan KESK üyesi arkadaşları ise şunları anlattı: “Açıklama sonrasında bize saldıranlar, Emrah’ı ve hepimizi vatan haini ilan edip, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atmışlar, linç girişiminde bulunmuşlardı. Emrah, bugün yine aynı sloganlarla ‘kahraman şehit’ ilan edildi” dediler.

Kaynak: Cumhuriyet