Adana'da Gezi Eylemleri sırasında ölen ve görev şehidi sayılan Komiser Mustafa Sarı mahkeme kararıyla terör şehidi sayıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda komiser olarak görevli Mustafa Sarı, Gezi eylemlerinde bir gruba 5 Haziran 2013 günü müdahale ettiği sırada, Sular mevkisinde belediyeye ait alt geçit inşaatından düşmüş, bir gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Mustafa Sarı’nın ölümünü, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görmeyen ve 'görev şehidi' sayarak yakınlarına aylık ve haklar sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu işlemini idare mahkemesi iptal etti. Şehit Komiser Mustafa Sarı’nın anne ve babasının vekili olarak Adana Barosu avukatlarından Ahmet Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Vazife Malullüğü Tespit Kurulunun 'Mustafa Sarı’nın görev şehidi sayılması' yönündeki işleminin iptali isteği ile Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Avukat  Ahmet Çolak'ın şehit komiserin görev şehidi değil terör şehidi sayılarak yakınlarının bu yasa uyarınca haklarını almaları gerektiğini savunduğu başvurusunu olumlu karşıladı. Böylece Komiser Mustafa Sarı’nın geride kalan hak sahibi yakınlarına 3713 sayılı Yasa’nın 21. maddesi hükümleri uyarınca aylık bağlanması ve diğer hakların verilmesi gerektiğine“ karar verildi.