Güncel oyun haberleri her geçen gün daha çok takip edilmektedir. Çünkü 2019'da oyun endüstrisi 120 milyar dolar gelir elde etti ve uzmanlar bunun iki yıl içinde 200 milyar dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor; 100 milyon izleyici, oyuncuların GameLeague of Legends Dünya Şampiyonasında yarışmalarını izlemek için ayarlandı - Super Bowl yayınından daha büyük bir mesafe; ve 2021 yılına kadar 2,7 milyar insanın - küresel nüfusun yaklaşık üçte birinin - oyuncu olacağı öngörülüyor.
Bunun dışında oyunların getirdiği gamification yani oyunlaştırma da oldukça popülerdir. Peki gamification nedir? Gamification nedir sorusunun cevabı, bir yazılım uygulaması veya online topluluk gibi zaten var olan bir şeyi alma ve tutarlı katılımı ve uzun vadeli katılımı motive etmek için oyun tekniklerini kullanma sürecidir. Oyunlaştırma, müşteri sadakati oluşturmak ve katılımı artırmak için oyun oynamayı ve ödülleri günlük etkinliklere ekler. Oyunlaştırma, oyunun geleneksel olarak isimsiz bir ortama tanıtılmasını içerir. Oyunlaştırma, kullanıcı etkileşimini teşvik etmek içindir. ABD Ordusu, Starbucks ve Nike gibi birçok büyük şirket oyunlaştırma stratejileri kullanmıştır.
Oyunlaştırmanın sınırlamaları vardır, ancak şirketler süreci kullanmanın yenilikçi yollarını bulma konusunda daha becerikli hale geliyor. Örneğin, ödül programları marka sadakatini artırmak için oyunlaştırmaya dayanmaktadır.
Oyun oynamayı herkes sever. Ama bazıları daha çok. Bu kişiler oyundan gelir elde etmeyi de hedeflemektedirler. Böylece konuya hakim olabilmek için oyun severler güncel oyun haberlerini takip etmelidir. Şirketler yeni geliştirdikleri ürünlerini çeşitli platformlarda satmaktadır. Bazı oyunlar çok popüler, bazıları ona bağlı, bazıları da kısa bir süre için pazarlayarak para kazanmayı hedefliyor.
Ancak ne olursa olsun güncel oyun haberleri sayesinde yeni gelişmeler hakkında önemli bilgiler vermektedir. Oyunlar ile ilgili herhangi bir bilginiz varsa yorumlar bölümünden de oyun severler ile etkileşime geçebilirsiniz.
Bu ve bunun gibi son zamanlarda en çok okunan ve en çok konuşulan güncel oyun haberleri ve daha fazlasına artık internetten erişebilirsiniz. Sizler için yakından takip ettiğimiz ve son zamanlarda önemli bir yere sahip olan haberleri internet üzerinden görüntüleyebilir ve merak ettiğiniz detayların tümüne yine bu internet üzerinden ulaşabilirsiniz.
 
Detaylı bilgi için; https://www.hubogi.com/gamification-nedir-oyunlastirma-nedir/