Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevini kim yürütecek.

HaberTürk TV'de, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) amaç almasının arkasında Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'le yollar bölünmüş ve yaşananlara tepki gösteren Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etmişti. HaberTürk TV'nin yeni Genel Yayın Yönetmeni Ciner Yayınlama Holding Idare Heyeti Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ oldu.

GÖREVİ ÜSTLENDİ

Medyakoridoru'nun haberine göre; Habertürk TV kaynakları, bir süredir anlamsız olan Genel Yayınlama Yönetmenliğini Tekdağ'ın "Görevi bir zaman ben yürüteceğim" diyerek üstlendiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin 100 maddelik yeni tüzük taslağını duyurduğu 4 Mayıs 2020'deki basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Sonsuz, MHP'nin hedefi olmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Ebru Baki'nin konuya ilişkin haber sunumunu "Kudurdunuz değil mi?" diye gaye alıp, "Ebru Ölümsüz, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan güya bir gazetecidir" demişti.

AYDEMİR DE GİRDİ

MHP'ye ertesi gün tepki gösteren Para Gündem programında Ölümsüz'ye konuk olan kanalın Aydemir şunları söylemişti:

"MHP Genel Başkan Yardımcısı dün bir tweet attı. Ben dün yoktum ama bu programda senin partnerinim. Biz burada seninle de tartışıyoruz haber için. Lakin yeni bir şey başladı. Beğenmedikleri bir şey olduğunda siyasetçiler gazetecileri amaç gösteriyor. Ben bu ifadeleri yeniden ağzıma edinmek istemiyorum. MHP'nin kurumsal şahsına da hiçbir şey söylemiyorum. MHP'nin kurumsal kimliği olsa oradan yapılırdı bu talimatlar. Bu ifadeleri aynen, ne bir yetersiz ne bir artı Ulvi Bey'e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri gaye belirten açıklamaları kabul etmiyorum" 

BAKİ: O ÜSLÜPLA...

Aydemir, Ebru Baki'ye de, "Senin sahip çıkılmaya ihtiyacın değil ama seninle program yapan bir arkadaşın olarak şunu söyleyeyim bunu iade ediyorum" dedi.

Ebru Baki ise, "Şüphesiz sahip çıkılmaya ihtiyacım yok. İzleyiciler de buna fazla hoş cevaplar verdiler. Sana fazla teşekkürler lakin açmak istediğim bir konu değil. O üslupla çaba etmemiz fazla şiddet" yanıtını verdi.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Aydemir ise "bir cümle daha söyleyeceğim" diyerek şöyle devam etmişti:

"Ben Diyarbakır'da doğdum büyüdüm. Diyarbakır sokaklarını bilirim. Mezopotamya çocuğuyum. Dünyanın dört bir tarafını da dolaştım işim gereği. Döndüm geldim bu topraklarda işimi yapıyorum. Bu toprakların her karışına aşık bir adamım. Delikanlılıksa, işte bak ekrandan söylüyorum. Gidip tweet atıp hesabımdan çıkmıyorum. Bu konuda Ulvi Bey çıkıp özür dilemeli. Kendisi yaptı bunu, kendi hesabından yaptı. Eğer MHP Genel Başkanı ve MHP kurumsal kişiliği de arkasındaysa bu söylenenlerin onlar da özür dilemeli. Özür dilemeye çağırıyorum. Bunu öfkeyle söylemiyorum. Kimseye hakaret de etmiyorum. Ama bu yorumlama hakaret içeriyor. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Biz işimizi yapıyoruz."

BAHÇELİ'DEN BOYKOT

Ebru Sonsuz de, "Programda ne olduğunu da anlamadım. Bir gülme geçiyor fakat onu da anlamadım. İftira fena bir şey. İstersen ben sana daha sonra gün içinde gelen hiç karşılaşmadığım küfür ve hakaretleri de bir toparlayayım. O zaman daha fazla sinirin bozulur. Bu üslupla muhatap olmak çok zorlama. O yüzden bir şey söylememeyi tercih ettim. Ama sen konuyu açtın çok sağ ol. Biz bu mesleği yapıyorsak bir takım şeylere de alışmamamız gerekli. Kadına şiddet diyoruz, insana baskı diyoruz, üslup diyoruz tarz diyoruz bu da şiddetin bir diğer türü" yanıtını vermişti.

Tartışmaların peşinde Bahçeli, bireysel Twitter hesabından "Habertürk TV izlemiyorum" diyerek boykot başlatmıştı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Haberturk-te-Genel-Yayin-Yonetmenligi-koltuguna-kim-oturdu/250372