İş dünyası alçak darbe girişiminin 5. sene dönümünde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türk halkının demokrasiden yandan tavır aldığını andıran meslek dünyası temsilcileri, üretime ve büyümeye sürekli devam edildiğini vurguladı.

İş dünyası temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz alçak darbe girişimine karşı Türk milletinin demokrasiden yandan konuşma alarak, yönetimi belirleme gücüne sahip çıktığını belirterek, ulusal birlik ve birliktelik mesajı verdi.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden beş sene geçerken, yaralarını çarçabuk saran meslek dünyası geçen bu zamanda 15 Temmuz’u unutmadı ve unutturmadı.

Bu çerçevede meslek dünyasının önde gelen temsilcileri ‘15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü’ dahilinde, değerlendirmelerde bulundu.

TOBB: DEMOKRASİ DIŞINDA İRADE TANIMIYORUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, her zaman demokrasinin, milletin ve devletin yanında olduklarına uyarı çekti.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden alçak ve alçakça saldırıyı milletin dirayetiyle geri püskürttüğünü vurgulayarak, “Darbe girişimine aleyhinde birincil harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olan TOBB ve oda-borsa camiası olarak, o gece dediğimiz gibi milletin iradesi ve demokrasi dışarıya hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullandı. Türkiye demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden bu alçakça saldırıyı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını gösteren Hisarcıklıoğlu, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan idareyi asla meşru kabul etmeyeceklerini bildirdi.

TİSK: 15 TEMMUZ DEMOKRASİNİN KAZANDIĞI GÜN OLARAK TARİHE YAZILMIŞTIR

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Idare Heyeti Başkanı Hür Burak Akkol, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü için yayınladığı mesajda “Milletimiz, 15 Temmuz’da tek kalp olarak ortaya koyduğu zinde irade ile insanlar egemenliğini ve anayasal düzeni hiçe sayan adımların aleyhinde olduğunu net bir şekilde göstermiştir.” dedi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016’da gerçekleşen kabul edilemez darbe girişiminde halkımız, demokrasimiz namına bedenlerini siper ederek büyük bir uğraş göstermiştir. Milletimiz, tek yürek olarak ortaya koyduğu kuvvetli irade ile insanlar egemenliğini ve anayasal düzeni hiçe sayan adımların aleyhinde olduğunu net bir şekilde göstermiştir.

Bu vesile ile ulusal birliğimiz ve demokrasimiz uğrunda şehit olanlara Şahsım ve Konfederasyonumuz namına Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi hürmet ve minnetle anıyorum.” 

TİM: İHRACATÇILAR YILMADAN MÜCADELEYİ SÜRDÜRDÜ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, o gece nasıl ancak ırk bir lahza için bile geri dönmeyi düşünmediyse, benzer günün sabahında ihracatçılar olarak yılmadan, yorulmadan kendilerinin de mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirdi. Milletin hainlere attığı tokadın devamını ihracat ailesi olarak kendilerinin de rekorlarla getirdiklerine işaret eden Gülle, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İhracat ailesi olarak bizler de endişe doymuş bir gece yaşadık lakin sabahında herkes işinin başındaydı. Üretim aralıksız devam etti. Bu anlayış çok önemli, 2016 yılında yıllık ihracatımız 149 milyar dolar seviyesindeydi. Takvim ihracatımızı 2019’da 181 milyar dolara getirdik. Hedefimiz 200 milyar doları geçmekti. İhracatımız 15 Temmuz’dan bu yandan pandemiye karşın yüzde 33 arttı. Bu sene da inşallah 200 milyar dolar seviyesini aşacağız.”

TÜSİAD: HAK VE REFAHTA YÜKSEK STANDART

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Idare Heyeti Başkanı Simone Kaslowski, demokrasiye sahip çıkmak için canlarını ortaya koyan bütün vatandaşları ve güvenlik güçlerini saygı ve minnetle andıklarını kaydetti. Kaslowski, “Bu alçak darbe girişimi, ülkemizin demokrasisini, refahını ve güvenliğini maksat almıştır.

15 Temmuz’un derhal arkasında uluslararası medyada yayınladığımız ilan metninde de açıklama ettiğimiz üzere, demokrasiye müdahaleler fakat demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir. Bu kapsamda darbe girişiminin beşinci yılını geride bırakırken, demokrasi, özgürlükler, hukuk devleti, hak ve rahat boyutlarında ülkemizi en yüksek standartlara kavuşturmak toplumumuza karşı en manâlı sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

DEİK: BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

Dış Idareli İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, bundan tam beş yıl önce, Türkiye’yi karanlığa boğmak isteyen FETÖ terör örgütünün alçak darbe girişimine karşı Türk milletinin dimdik durduğunu ve tek beden olduğunu anımsattı. Olpak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ne mutlu oysa, topyekûn kazandığımız tarihi demokrasi zaferimizin arkasından yine hep birlikte ülkemizin geleceği için çalışmaya, üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz. Ülke olarak, bugüne değin karşılaştığımız tüm zorluklarla çaba etmeyi bildik ve bu çaba ruhumuzla ülkemizin hedeflerine doğru tekrar daima beraber yol alıyoruz. Türkiye, küresel olarak mücadele ettiğimiz pandemi sürecinde deha artış başarısı belirten nadir ülkelerden biri oldu. Türkiye’nin büyümede sürat kesmeden, her alanda gelişimini sürdürerek yoluna kesin adımlarla devam edeceğine olan inancımız tamdır.” 

İSO: EKONOMİK ETKİLER PÜSKÜRTÜLDÜ

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’de demokrasi dışı hain girişimlere bu ülkenin bütün vatandaşları gibi sanayicilerin de karşı durduğunu ve duracağını söyledi. İSO olarak ekonominin bu süreçten etkilenmemesi, hatalı sezgi çalışmalarının sonuç vermemesi için, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Bahçıvan, şu ifadeleri kullandı:

“Sanayiciler olarak darbe girişiminin idareli etkilerinin kısa sürede püskürtülmesine ve ülkemizin kısa zamanda tekrar demokrasi eksenine oturmasına katkı sunduk. Bizim millet olarak en büyük özelliğimiz, aynı alçak girişimler aleyhinde kuvvetli bir şekilde kenetlenmemizdir. Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de milli iradeyi ve demokrasimizi tehdit edecek böylesi girişimlere, düşüncelere, en güçlü karşısında duruşun meslek dünyamızdan geleceğinin bilinmesini isterim.” 

MÜSİAD: GÜÇLÜ DEMOKRASİ MÜCADELESİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi dahilinde yaptığı hainliği unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, “Türk halkının, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu güçlü demokrasi mücadelesi, dillendirilmese deha, biliyoruz ama bütün dünyanın imrenme ettiği, örnek aldığı bir birliktelik örneği olarak tarihin sayfalarına işlenmiştir” dedi. Kaan, şunları kaydetti:

“Bulunduğumuz yurtiçi ve yurtdışındaki her bir noktada milletimizin karşı karşıya kaldığı hainliği anlattık. Haksızlığın, kumpasın ve yıkıcı planların iç yüzünü nefesimiz yettiğince açıklama ettik, dünyada bu yönde kamuoyu meydana getirmek adına var gücümüzle çalıştık. Yurtiçinde 89 noktada, yurtdışında 95 ülke, 225 noktadaki bütün şube ve temsilcilerimiz, etkin bir şekilde bu çalışmalara kendi çabalarıyla ayrıca takviye verdi. Bulunduğumuz tüm ülkelerde o gece yaşananları içten ve net şekilde kamuoyuna açıklama yapmak için iletişim faaliyetleri yürütüyoruz.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Hain-darbe-girisiminin-yil-donumunde-is-dunyasindan-birlik-vurgusu/252992