Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla olan samimiyeti ile bilinen Karar gazetesinin yazarı Hakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'de Davutoğlu lincine sessiz kaldığı için eleştirdi. Hakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın neden “Yapmayın çocuklar! Biz kazandık. Hep beraber kazandık. Yedi düvele karşı kazandık. En mutlu olmamız gereken zamanda kırıp dökmeyelim birbirimizi" dememesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’te halkın oyları ile Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını hatırlatan Hakan Albayrak, "Neredeyse iki sene geçti bunun üzerinden; ama birileri hâlâ Erdoğan’ın diken üstünde olduğu havasını yayarak ve bu havaya giremeyen herkesi “hain”, “ajan”, “kripto paralelci” ilan ederek dünyamızı karartmaya çalışıyor" dedi.

Erdoğan’ı savunmaya devam ettikleri halde sırf ara sıra eleştirilerde bulundukları için Ak Parti içindeki birçok kişinin "Reisçilik" adına hücuma uğradığını belirten Albayrak, "Hakaretin, iftiranın, çamurun haddi hesabı yok. Daire içindeki en ufak bir fikir ayrılığı veya üslup farklılığı dünyanın en büyük varoluşsal tehdidi gibi algılanıp/algılatılıp iç savaş tamtamları çalınıyor." ifadelerini kullandı.

Albayrak eleştirisine şöyle devam etti:

"Erdoğan da “Yapmayın çocuklar! Biz kazandık. Hep beraber kazandık. Yedi düvele karşı kazandık. En mutlu olmamız gereken zamanda kırıp dökmeyelim birbirimizi. Allah’a şükürsüzlük etmeyelim. Yüklendiğiniz o adamlar beni zor zamanlarımda savunan adamlardır. Onların eleştirilerine cevap verirken haddi aşmayın. Yalana, iftiraya, hakarete başvurmayın. Kin ve nefret ifadeleri kullanmayın. Pis pis sövüp saymayın öyle. Beni eleştiriyor da olsalar, dava arkadaşlarımı böyle harcamanıza izin vermem. Ben vefalı bir insanım. Onların beni savunduğu gibi ben de onları savunurum. Karşınızda beni bulursunuz!” demedi, demiyor.

Tarihî ehemmiyetini ve kıymetini müdrik olduğumuz için tabii ki Erdoğan’ın yanında durmaya devam ediyoruz, ama ağzımızın tadını kaçırdılar."