"Birine söylersen boğazını keserim"
Ankara, Etimesgut'ta bir halk otobüsüne binen kadın, şoförün tecavüzüne uğradı. Tecavüz sonrasında şoför, kadını, "Birine söylersen seni bulur yine tecavüz eder, sonra da boğazını keserim." diye tehdit etti.

4 Ocak gece saat 23:30 sıralarında Atilla Eşer Caddesi’ndeki GİMSA AVM'nin önünde ‘530’ hat numaralı özel halk otobüsüne binen Azerbaycan ve Türkiye vatandaşı S. adlı 37 yaşındaki kadın, otobüs şoförü İbrahim T.’ye "Ben 200 metre ileride ineceğim. Binebilir miyim?" diye sordu.

Şoför kabul edince otobüse binen S., 1818 numaralı cadde ile Atilla Eşer Caddesi’nin kesiştiği noktaya gelince kapıya yönelerek, inmek istediğini söyledi.

Sürücü T., kapıyı açmayıp, “Seni dönünce indireceğim” dedi. Ardından otobüsü 1982 numaralı sokaktaki boş araziye çeken T., S.’nin yanına gelerek iki eliyle boğazını sıktı. Zorla S.’yi aracın orta koridoruna yatırdı, bu sırada S. bilincini kaybederek bayıldı.

'Eve gidince ne anlatacaksın'
S. verdiği ifadesinde: "Kendime geldiğimde şahsın üzerimde olduğunu gördüm. ‘Uslu duracaksın, yoksa boğazını sıkar, seni öldürürüm’ diyerek, boğazımı sıkıp tecavüz etmeye devam etti. ‘Sizin kız kardeşiniz, aileniz yok mu, neden böyle yaptınız’ dedim. Beni öldürmemesi için yalvardım."

S., ifadesine şöyle devam etti: "İşini bitirdikten sonra ‘Evli misin, çocuğun var mı?’ diye sordu. Sonra ‘Seni bir daha ne zaman görürüm?’ dedi, telefon numaramı istedi. Numarayı vermedim. Soyadımı, nerede çalıştığımı sordu. ‘Beni gündüz görsen tanır mısın?’ diye sordu, ‘Tanımam’ dedim. ‘Eve gidince ne anlatacaksın’ dedi. ‘Ayağım kaydı, düştüm derim’ dedim. ‘Polise veya birine söylersen seni bulurum, tecavüz ederim, boğazını keserim’ dedi. Kapıyı açtı, indik. Yanımda yürüdü. İlk gördüğüm binaya girip polisi aradım."

Şoförün İfadesi çelişkilerle dolu
Şoför İbrahim T. ise S.’nin şikayetinin ardından savcılığa çağrıldı. Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiğinde çelişkili bir ifade veren İbrahim T., S’nin otobüse bindikten sonra kendisine "Sokak arasına gir, karanlık bir yer bul, aracı durdur ve sonra yanıma gel" dediğini iddia etti.

İbrahim T. ifadesinin ardından mahkeme tarafından tutuklandı.